Események

Friss negyedéves étlap, szezonális ajánlat

2019. szeptember 27.


Új étlap 2020

Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szezonálisan az elérhető legfrissebb alapanyagokból készítsünk ételeket.

Ételkínálatunkat negyedévente teljesen lecseréljük, hogy mindig a legfrisseb alapanyagokból legyen lehetőségünk főzni Önöknek. 🙂

Az idei évtől némi változás történik az étlap szerkezetében, ugyanis az eddig megszokott helyett most két részből fog összeállni:

Egy állandó “Tradícionális” és egy kibővített “Szezonális” ételkínálatból.

A hagyományos étlapon olyan helyi összetevőkből készült magyaros ételek szerepelnek majd, melyek az évek alatt a kedvencei lettek. A szezonális étlap pedig az eddigi 2-hetente váltakozó tematikus/ szezonális ajánlatok helyett kínál egy tartalmasabb és hosszabban elérhető alternatívát.

Ezt a szezonális ajánlatot így 2 havonta lesz lehetőségünk frissíteni.

A szezonális étlap témáját legtöbbször maga a természet adja, ugyanis tavasztól késő őszig elkényeztet minket sokszínűségével, szinte hetente érnek be zavarba ejtő bőséggel a különböző zöldségek és gyümölcsök, így nekünk már csak egy méltó fogásokat kell komponálnunk belőlük. Új étlap január 17-től. Nagyon várjuk!. 🙂

Valentin- hétvége menü- Február 14-16.

Valentin naphoz kapcsolódóan hangulatos élő zenével, és kétféle kedvezményes menüvel várjuk az ünnepelni vágyó párokat.

Welcome drink: Prosecco

Ajánlott Menü Uraknak 

Gombaerőleves

Füstölt libamellel, fürjtojással és shimeji gombával

Hoisin kacsamell

Pirított káposztával, sült édesburgonyával és szilvahabbal

Malatinszky Signiture Cabernet Sauvignon 2015 – 850 Ft/ dl

Narancsos gesztenye mousse ropogós málnával

Hold&Holló Sweet 2017 – 550 Ft/ 0,5 dl

Menü Hölgyeknek

Sütőtök krémleves

Korianderes – fűszeres joghurttal

Vajban konfitált lazac

Mandarinmártással, pak choy-jal és mangóval

Szövényi Áron Chardonnay Barrique 2017 – 890 Ft/ dl

Erdei gyümölcsös tortácska

Joghurttal és kardamomos karamellel

Kardos Tündérmese 2017 – 550 Ft/ 0,5 dl

A fent megjelölt összeállítások csak ajánlások, az itt felsorolt ételek közül

kategóriánként szabadon választhatnak.. 🙂

Online asztalfoglalás ide kattintva.

Kedves Vendégünk! Bármely szezonális étel és menü megvásárlásával

 egyenként 100 Ft-tal támogatja a Mosoly Alapítványt.

Ízelítő legfrissebb étlapunkról. Július 5-től.

Főételek

Serranoba sonkába göngyölt nyúlcomb sztrapacskával, juhtúróhabbal és mangalica szalonnával 

Supréme csirkemell füstölt sárgadinnye krémmel, pak choyal és mangóval

Kímélő ételek

Liguini tészta koktélparadicsommal, chilis fekete kagylóval, sós lime-mal és rukkolával

Grillezett diós tehénsajt bébi zöldségekkel és édes currykrémmel

Halak

Grillezett Lazac pirított gnocchival, vajas bébi spenóttal és citrusos bébi répával

Desszertek

Chia mousse diós datolyasajttal és banán fagylalttall

Gőzölt túrófánk mentás tejföl habbal, sós karamellel és sárgabarackkal

Pezsgő hetek

Számunkra a bornak különleges helye van kínálatunkban. Igyekszünk az évjárathoz méltó legjobb borokat fellelni, és a lehető legszélesebb skálában a fogyasztók elé tárni azok minden csínját. Nincs ez másként legújabb szortimentünk során sem, az új étlappal együtt szerettük volna a friss évjáratok szép magyar termését Önöknek elhozni, emelett július 15-től kibővített poharazós pezsgős váléasztékkal, és 2 hetente változó ajánlásokkal színesítjük a kínálatot.

Eddigi ajánlataink

Bárány napok 2019 – Április 13-22.

Április 13-, és 14-én egy nagyszabású spanyol-magyar promóciós kampány indul a juh-, és bárányhús fogyasztásának népszerűsítésére.

A csatlakozó éttermek vállalkoznak, hogy e húsokból készült fogásokat kínálnak a vendégeiknek. A promóció nálunk egészen április 22 – Húsvét hétfőig tart.

A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő az alábbi ételekkel várja Önöket.

-Kakukkfüves bárányragu leves turbolyával és pityókás gombóccal 

-Báránycsülök sárgaborsó pürével, sült paszternákkal és fűszeres kolbászmorzsával

Ez utóbbiról egy válogatásában a Nosalty is megemlékezet.