Új étlap 2020
Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szezonálisan az elérhető legfrissebb alapanyagokból készítsünk ételeket.
Ételkínálatunkat negyedévente teljesen lecseréljük, hogy mindig a legfrisseb alapanyagokból legyen lehetőségünk főzni Önöknek. 🙂
Az idei évtől némi változás történik az étlap szerkezetében, ugyanis az eddig megszokott helyett most két részből fog összeállni:
Egy állandó “Tradícionális” és egy kibővített “Szezonális” ételkínálatból.
A hagyományos étlapon olyan helyi összetevőkből készült magyaros ételek szerepelnek majd, melyek az évek alatt a kedvencei lettek. A szezonális étlap pedig az eddigi 2-hetente váltakozó tematikus/ szezonális ajánlatok helyett kínál egy tartalmasabb és hosszabban elérhető alternatívát.
Ezt a szezonális ajánlatot így 2 havonta lesz lehetőségünk frissíteni.
A szezonális étlap témáját legtöbbször maga a természet adja, ugyanis tavasztól késő őszig elkényeztet minket sokszínűségével, szinte hetente érnek be zavarba ejtő bőséggel a különböző zöldségek és gyümölcsök, így nekünk már csak egy méltó fogásokat kell komponálnunk belőlük. Új étlap január 17-től. Nagyon várjuk!. 🙂
Valentin- hétvége menü- Február 14-16.
Valentin naphoz kapcsolódóan hangulatos élő zenével, és kétféle kedvezményes menüvel várjuk az ünnepelni vágyó párokat.
Welcome drink: Prosecco
Ajánlott Menü Uraknak
Gombaerőleves
Füstölt libamellel, fürjtojással és shimeji gombával
Hoisin kacsamell
Pirított káposztával, sült édesburgonyával és szilvahabbal
Malatinszky Signiture Cabernet Sauvignon 2015 – 850 Ft/ dl
Narancsos gesztenye mousse ropogós málnával
Hold&Holló Sweet 2017 – 550 Ft/ 0,5 dl
Menü Hölgyeknek
Sütőtök krémleves
Korianderes – fűszeres joghurttal
Vajban konfitált lazac
Mandarinmártással, pak choy-jal és mangóval
Szövényi Áron Chardonnay Barrique 2017 – 890 Ft/ dl
Erdei gyümölcsös tortácska
Joghurttal és kardamomos karamellel
Kardos Tündérmese 2017 – 550 Ft/ 0,5 dl
A fent megjelölt összeállítások csak ajánlások, az itt felsorolt ételek közül
kategóriánként szabadon választhatnak.. 🙂
Online asztalfoglalás ide kattintva.
Kedves Vendégünk! Bármely szezonális étel és menü megvásárlásával
egyenként 100 Ft-tal támogatja a Mosoly Alapítványt.
Ízelítő legfrissebb étlapunkról. Július 5-től.
Főételek
Serranoba sonkába göngyölt nyúlcomb sztrapacskával, juhtúróhabbal és mangalica szalonnával
Supréme csirkemell füstölt sárgadinnye krémmel, pak choyal és mangóval
Kímélő ételek
Liguini tészta koktélparadicsommal, chilis fekete kagylóval, sós lime-mal és rukkolával
Grillezett diós tehénsajt bébi zöldségekkel és édes currykrémmel
Halak
Grillezett Lazac pirított gnocchival, vajas bébi spenóttal és citrusos bébi répával
Desszertek
Chia mousse diós datolyasajttal és banán fagylalttall
Gőzölt túrófánk mentás tejföl habbal, sós karamellel és sárgabarackkal
Pezsgő hetek
Számunkra a bornak különleges helye van kínálatunkban. Igyekszünk az évjárathoz méltó legjobb borokat fellelni, és a lehető legszélesebb skálában a fogyasztók elé tárni azok minden csínját. Nincs ez másként legújabb szortimentünk során sem, az új étlappal együtt szerettük volna a friss évjáratok szép magyar termését Önöknek elhozni, emelett július 15-től kibővített poharazós pezsgős váléasztékkal, és 2 hetente változó ajánlásokkal színesítjük a kínálatot.
Eddigi ajánlataink
Bárány napok 2019 – Április 13-22.
Április 13-, és 14-én egy nagyszabású spanyol-magyar promóciós kampány indul a juh-, és bárányhús fogyasztásának népszerűsítésére.
A csatlakozó éttermek vállalkoznak, hogy e húsokból készült fogásokat kínálnak a vendégeiknek. A promóció nálunk egészen április 22 – Húsvét hétfőig tart.
A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő az alábbi ételekkel várja Önöket.
-Kakukkfüves bárányragu leves turbolyával és pityókás gombóccal
-Báránycsülök sárgaborsó pürével, sült paszternákkal és fűszeres kolbászmorzsával
Ez utóbbiról egy válogatásában a Nosalty is megemlékezet.