Új étlap őszi étlap, friss borok, Márton nap 2023
Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szezonálisan az elérhető legfrissebb alapanyagokból készítsünk ételeket, emiatt ételkínálatunkat negyedévente frissítjük.
Az étlap ízei mellett folyamatosak a tematikus és szezonális ajánlatok is.
Márton napi libás ételeink és új borok November 9től
—————–
Új őszi étlap 2022
A szezonális étlap témáját legtöbbször maga a természet adja, ugyanis tavasztól késő őszig elkényeztet minket sokszínűségével, szinte hetente érnek be zavarba ejtő bőséggel a különböző zöldségek és gyümölcsök, így nekünk már csak egy méltó fogásokat kell komponálnunk belőlük.
Ízelítő legfrisebb étlapunk kínálatából
Mézes – szójás abált malachasalja, karfiol textúrákkal és ánizsos pácolt körtével
Confit pork belly with honey, soy, with cauliflower textures and marinated pear
Csirkepaprikás korianderes speclivel, és tejfölhabbal
Chicken “paprikash” with Nockerln, savoured with coriander and with sour cream mousse
Gyalult – marinált tök ”spagetti” vajas tök velouté-ben, málna dresszinggel
Marinated squash “spaghetti” with buttery velouté and raspberry dressing
Lazac steak fehérboros vajmártással, gyömbéres sárgarépa rizottóval
Grilled Salmon with buttery velouté and with ginger savored risotto with carrots
Grillezett garnélarák fehérboros fokhagymás mártogatóval, házi knédlivel
Grilled prawns with a garlicky buttery dip and bread dumplings
Petrezselymes erdei gomba tapenád, hagymás házi kenyérrel
Forest mushroom tapas with garlic, parsley, and with homemade bread
Desszertek
Sárgabarackos törökmogyorós babka vanillia krémmel
Babka with apricot and vanilla cream
A Gesztenyés Somlói galuskája pohárban rumos narancszselével
Somlauer sponge cake, the way we make it
Mákos szilvatorta vörösboros fügekrémmel
Plum cake with poppy seed and figs cream
Fűszeres alma tart tejcsokoládés vanillia mousse-szal, kesudióval
Apple pie with milk chocolate – vanilla mousse, and cashew crisps