Események

Őszi ízek

2020. október 21.


Új étlap őszi étlap, friss borok, Márton nap 2020

Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szezonálisan az elérhető legfrissebb alapanyagokból készítsünk ételeket.

Ételkínálatunkat negyedévente teljesen lecseréljük, hogy mindig a legfrisseb alapanyagokból legyen lehetőségünk főzni Önöknek. 🙂

Friss szüret borai október 23-tól.

Ebben az időszakban minden a szőlőről és így természetesen a borról is szól, ötfogásos ajánlatunkat e kettő harmóniájára építjük.

Az októberi hosszú hétvégén debütálnak éttermünkben a legfrissebb szüret borai.

November 6-15: Márton-napi libaságok. Márton nap időszaka az egyik legkedvel0tebb a gasztronómiában, hiszen az ilyenkor szokásos libás ételek már összeforrtak a legfrissebb szüret boraival.

Márton napi libás ételeink és új borok

2020. november 6-15.

Új Borok, amik már megérkeztek…A lista folyamatosan frissül. 🙂

Figula Rose Cuvée 2020

650 Ft/ dl

Figula Zenit&More 2020

650 Ft/ dl

Bodri Gúnár Portugieser 2020

650Ft/ dl

Ételek

Libabecsinált leves füstölt libamellel

1550Ft

Ropogós libacomb juhtúrós sztrapacskával, libatepertővel
3950 Ft

Sólett omlós libamellel

3850 Ft

Libamájas- kesudiós étcsokoládé bonbon aszúzselével

1650Ft

Új őszi étlap

Az idei évtől némi változás történik az étlap szerkezetében, ugyanis az eddig megszokott helyett most két részből fog összeállni:

Egy állandó “Tradícionális” és egy kibővített “Szezonális” ételkínálatból.

A hagyományos étlapon olyan helyi összetevőkből készült magyaros ételek szerepelnek majd, melyek az évek alatt a kedvencei lettek. A szezonális étlap pedig az eddigi 2-hetente váltakozó tematikus/ szezonális ajánlatok helyett kínál egy tartalmasabb és hosszabban elérhető alternatívát.

Ezt a szezonális ajánlatot így 2 havonta lesz lehetőségünk frissíteni.

A szezonális étlap témáját legtöbbször maga a természet adja, ugyanis tavasztól késő őszig elkényeztet minket sokszínűségével, szinte hetente érnek be zavarba ejtő bőséggel a különböző zöldségek és gyümölcsök, így nekünk már csak egy méltó fogásokat kell komponálnunk belőlük.  🙂

Ízelítő legfrisebb étlapunk kínálatából

Leves és előétel 

Édesburgonya krémleves kókusztejjel, céklás tápiókagyönggyel (Lm, Gm)

Konyakban pácolt kacsamáj fánktésztába töltve, vaníliás kápiakrémmel, salátával

Cseresznyefával házilag füstölt lazacfilé, zölddió-krémmel és marinált bébi zöldségekkel

Főételek

Cordon bleu tanyasi csirkemellből cheddar sajttal és pármai sonkával tötlve, burgonyapürével és vörös cheddar mártással

Omlós mangalica tarja, szaftos fehér toroskáposztával, frissen sült házi bucival

Lazac steak, rukkolás pirított zöldségekkel, édes-chilis mangó mártással, feketeszezámmal

Borjúpofa paprikás újhagymás pirított nudlival és tejfölhabbal

Rozé kacsamell barna vajjal, fügés burgonyafánkkal, és borban párolt füstölt szilvával

Desszertek

Étcsokoládé torta maracujával, és ropogós crumble-on

Zöldalma mousse zabos piskótával, alma coulis-val

Céklás fehércsokoládé mousse lime-os crumble-lel, citrusos joghurttkrémmel

ASZTALFOGLALÁS EGYSZERŰEN ONLINE  IDE KATTINTVA.

A teljes őszi étlap pedig itt elérhető.