Események

Őszi ízek

2020. október 21.


Új étlap őszi étlap, friss borok, Márton nap 2022

Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szezonálisan az elérhető legfrissebb alapanyagokból készítsünk ételeket.

Ételkínálatunkat negyedévente teljesen lecseréljük, hogy mindig a legfrisseb alapanyagokból legyen lehetőségünk főzni Önöknek. 🙂

Friss szüret borai október 23-tól.

Ebben az időszakban minden a szőlőről és így természetesen a borról is szól, ötfogásos ajánlatunkat e kettő harmóniájára építjük.

Az októberi hosszú hétvégén debütálnak éttermünkben a legfrissebb szüret borai.

November 10-20: Márton-napi libaságok. Márton nap időszaka az egyik legkedvel0tebb a gasztronómiában, hiszen az ilyenkor szokásos libás ételek már összeforrtak a legfrissebb szüret boraival.

Márton napi libás ételeink és új borok

2022. november 10-20.

Dúzsi Tamás Márton napi rosé 2022 – 790 FT /dl

Liba ramen tökéletes tojással, marinált zöldségekkel,

udon tésztával és tépett libacombbal

Goose-ramen with soft-boiled eggs, marinated vegetables,udon noodles,

and shredded goose legs

2 590 Ft

Wieland Rizling Cuvée 2019 – 1 390 Ft/ dl

Konfitált kacsacomb vörösboros káposzta krémmel,

birsalmás rétessel, kesudióval

Confit of duck leg with red cabbage cream, with strudel filled with quice,

and cashew crisps           

4 950 Ft

Vylyan Bogyólé 2022 – 1 190 Ft/ dl

Füstölt libamell sütőtökös sólettel

Smoked goose breast with Cholet with pumpkin

5 850 Ft

Liszkay Cabernet Franc Giulia 2017 – 1 650 Ft/ dl

Sütőtökös pite libatepertős bonbonnal

Pumpkin pie with chocolate bonbon with goose cracklings filling

2 090 Ft

Naár tokaji Cuvée 2018 1 490 Ft/ dl

Új őszi étlap 2022

A szezonális étlap témáját legtöbbször maga a természet adja, ugyanis tavasztól késő őszig elkényeztet minket sokszínűségével, szinte hetente érnek be zavarba ejtő bőséggel a különböző zöldségek és gyümölcsök, így nekünk már csak egy méltó fogásokat kell komponálnunk belőlük.  🙂

Ízelítő legfrisebb étlapunk kínálatából

Mézes – szójás abált malachasalja, karfiol textúrákkal és ánizsos pácolt körtével
Confit pork belly with honey, soy, with cauliflower textures and marinated pear

Csirkepaprikás korianderes speclivel, és tejfölhabbal
Chicken “paprikash” with Nockerln, savoured with coriander and with sour cream mousse

Gyalult – marinált tök ”spagetti” vajas tök velouté-ben, málna dresszinggel
Marinated squash “spaghetti” with buttery velouté and raspberry dressing

Lazac steak fehérboros vajmártással, gyömbéres sárgarépa rizottóval
Grilled Salmon with buttery velouté and with ginger savored risotto with carrots

Grillezett garnélarák fehérboros fokhagymás mártogatóval, házi knédlivel
Grilled prawns with a garlicky buttery dip and bread dumplings

Petrezselymes erdei gomba tapenád, hagymás házi kenyérrel
Forest mushroom tapas with garlic, parsley, and with homemade bread

Desszertek

Sárgabarackos törökmogyorós babka vanillia krémmel
Babka with apricot and vanilla cream

A Gesztenyés Somlói galuskája pohárban rumos narancszselével
Somlauer sponge cake, the way we make it

Mákos szilvatorta vörösboros fügekrémmel
Plum cake with poppy seed and figs cream

Fűszeres alma tart tejcsokoládés vanillia mousse-szal, kesudióval
Apple pie with milk chocolate – vanilla mousse, and cashew crisps

ASZTALFOGLALÁS EGYSZERŰEN ONLINE  IDE KATTINTVA.

A teljes őszi étlap pedig itt elérhető.