Nyitólap

Hétköznap ebédeljen a Gesztenyésben!
Hétfőtől péntekig várjuk egy finom ebédre, változatos fogásokkal, kedvező áron.
Leves+főétel: 1 290 Ft, választható desszert: +400 Ft-ért.

  • NAPIMENÜ

    icon_villa

    2016.június 29.
    Leves:
    Zöldborsóleves petrezselymes galuskával

     Főétel:
    Rántott csirkecomb amerikai káposztasalátával

    Desszert:
    Tiramisu

    Leves + főétel: 1290 Ft.
    Választható desszert +400 Ft
    Hétköznapokon 11.30-15.00-ig.

  • SZEZONÁLIS AJÁNLAT

    Szezonális ajánlat

    cover pezsgo 29-ig 

    Éttermünkben a kéthetente megújuló szezonális ajánlat mindig lehetőséget ad séfünknek Ernőnek, hogy bátran nyúljon a hagyományos alapanyagokhoz,  melyekből valami modernt és meglepőt tálaljon az étterem vendégei részére. 

    A Tavasz egy különleges időszak kulináris szempontból, ugyanis ilyenkor egymás után érnek be a legfrissebb alapanyagok: Borsó, medvehagyma, rebarbara, eper, spárga, tavaszi gombák stb.
    ruinart_11Legújabb tematikus ajánlatunkat ezúttal nem egy-egy idény zöldség vagy gyümölcs határozza meg, hanem az egész hónapon át tartó Pezsgő Június eseménysorozat elemeként komponáltuk.

    2015_2_vincent_prestige_brut_kicsi

    Pezsgő, Champagne, Prosecco, Crémant, Cava, Lambrusco, Spumante, habzó- és gyöngyöző borok…Ön ismeri a különbséget? Tudta, hogy hazánkban is számos kiemelkedő Méthode traditionel-el készülő tétel elérhető? Szentesi, Kreinbacher, Francois, Garamvári, Sauska, Béres, Chateau Dereszla és még sokan már nemzetközileg is elismert pezsgőkészítőkké nőtték ki magukat. 
    Ha szeretne jobban megismerkedni a pezsgővel, látogasson el éttermünkbe június 10 és 23 közt.
    dereszla_pezsgo11193_37 
     

    Június 29-ig tartó ajánlatunkat hazai és nemzetközi habzókhoz igazítottuk, természetesen az elérhető legfrissebb gyümölcsök és fűszerek felhasználásával. Ajánlatunk az itthon is egyre népszerűbb pezsgőkultúrát és a buborékokhoz párosítható ételeket hivatott népszerűsíteni.

    Kínálatunkban elérhetőek rosé és fehér gyöngyözőborok, habzóborok, metodé traditionelle nyerspezsgők, crémant, prosecco és champagne is.

    Ajánlatunkkal június 10 és  június 29 közt várjuk Önöket: Pezsgő Június

    A szezonális ajánlat fogásai Ajánlott borok
    Pármai sonkás színes saláta málnával és rosé vinaigrette-el Francois Pinot Noir Rosé Brut Nature
    Almaleves tárkonyos ananász salsával és rozés áfonya -sorbet-val Chateau Dereszla Extra Dry 2011
    Kacsamell epres máglyarakással és pezsgő sabayonnal     Antech Blaquette de Limoux 
    Zöldkagyló és garnéla spárgával, bazsalikomos házi gnocchival és citrusos veolutéval Zonin Prosecco Spumante D.O.C.   
    Rózsaborsos málna mousse fehér csokoládéval és pezsgőkrémmel                Bezerics Dani Sexi kis rosé habzóbora 2015

        

    Természetesen az ajánlatról 3 fogásos kedvezményes menüt is összeállított séfünk!

    A 3 fogásos ajánlat borok nélkül 4 200 Ft, borokkal együtt 5 700 Ft-ért elérhető.

    Almaleves tárkonyos ananász salsával és rozés áfonya -sorbet-val Chateau Dereszla Extra Dry 2011
    Kacsamell epres máglyarakással és pezsgő sabayonnal   Antech Blaquette de Limoux 
    Rózsaborsos málna mousse fehér csokoládéval és pezsgőkrémmel        Bezerics Dani Sexi kis rosé habzóbora 2015            

     

     Asztalfoglaláshoz kérjük hívja a +36 23 450 534 -es telefonszámot!

  • HÍREK

    Friss nyári étlap és grill

    DSC_0041

    Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kínálatunkat az évszakokhoz igazodóan alakítsuk ki, emiatt állandó étlapunk tavasztól késő őszig folyamatosan frissül. Július második hetétől megújult nyári étlappal várjuk Önöket, melyről a könnyebb nyári ízek kedvelői és a különleges ízkombinációkra vágyók is megtalálják majd ízlésüknek megfelelő kedvenceket.
    A kínálatban ezúttal is a legfrissebb alapanyagok jutnak szerephez, úgy mint a lestyán, rebrabara, borsó, vagy málna. Emellett természetesen eddigi kedvenceit is megtalálhatja.
    Lávaköves grill
    steakfacebook

    Június 26-tól újra felizzítjuk lávaköves grillünk alatt a parazsat.

    Olyan ételekkel várunk, mint kacsaburger, gyömbéres lilakáposzta-salátával házi zsemlében, vagy a cézár saláta, tortillába tekerve, érlelt hátszín csíkokkal.

    Grillünk június 26-tól elérhető hétvégente 12 és 16 óra között.

    Este pedig szurkolj velünk válogatottunknak hangulatos kerthelyiségünkön, vagy a klimatizált belső részen.

    Friss nyári ital-, és borlap

    DSC_0442

    Megérkeztek éttermünkbe a 2015-ös évjárat legfrissítőbb borai, úgy mint Pántlika Balatonbor, Ákos Irsai Olivér, Jásdi Cserszegi fűszeres, emellett további hangsúlyt kaptak a különlegességek, Antech Heritage Brut, MIklóscsabi Csoda, Hernyák Zöldveltelini vagy Bezerics kései hársa.

    A legfrissebb borokat és hűsítő nyári limonádé-különlegességeket kérjék felszolgálóinktól.

     

    Dining City legjobb étterem kategória

    images

    Legjobb teljesítmény- Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

    Kedves Vendégünk, nagy örömmel tájékoztatunk legfrissebb elismerésünkről.

    A márciusi X. Dining City Étterem Hét program lezárult.

    Ennek folyamán közel 600 vendégnek tudtuk megmutatni borgasztronómiai tudásunk, ezen kívül veletek együtt több tízezer forinttal támogattuk a gyermekétkeztetést!

    Az Dining City kihirdette a győztes éttermeket, melyek közül a
    3 300 Ft-os kategóriában a TI VÉLEMÉNYETEK alapján a Gesztenyés nyert a Legjobb Teljesítmény kategóriában!

    A közel 500 vendégértékelést és további hasznos információt éttermünkről itt olvashatja el. Dining City
     
    Érettségi Bankett 2016
    Június 20-26

    “Előre csak önhitten útadon,
    Hidd, hogy te mégy, ha a sors árja von! “-Madách Imre

    Az érettségi vizsgák lassan befejeződnek, a bizonyítványokat “örömmel” kézhez veszik a diákok, hogy végleg bizonyosságot szerezzenek arról, hogy immár felnőttek.

    Miután hivatalosan is felállnak a középiskola padjai közül, egy utolsó közös vacsora és ünneplés alkalmával immár tanáraikkal együtt elevenítik fel a mögöttük álló iskolai évek szépségeit és kalandjait. A Gesztenyés csapata örömmel nyújt segítséget a szervezésben, legyen szó családi vacsoráról vagy nagy szabású érettségi bankettről.

    Bővebb információ!

    Hol találkozhat velünk az éttermen kívül?

    A Gesztenyés Nagyvendéglő nevével nem csak Budakeszin találkozhat. Elismertségünknek és kiterjedt partneri közösségünknek hála egyre több helyre meghívást kapunk, így sűrűn találkozhat velünk boros rendezvényeken, grill partykon, és fesztiválokon.

    Minden, ami pezseg- Pezsgő Június- június 11

    bor2
    Éttermünkbe is megérkeztek a legfrissebb nyári hűsítők, emellett borlapunkat a folyamatosan frissülő ételkínálathoz igazítjuk.
    Nálunk olyan különlegességeket kóstolhat, mint Pántlika Gálickő Sauvignon Blanc, Hernyák Veltelini, Füleky Kabar, Kvaszinger Hatalos, Liszkay Cabernet Sauvignon vagy Tűzkő Domb. 
     

     

    Budai Piknik!

    budai_piknik_1

    A piknik a Gesztenyés egyedülálló kezdeményezése arra, hogy összehozza az igényes gasztronómiát azokkal, akik a város zajától szabadulva egy tisztáson kívánják eltölteni hétvégi ebédjüket. Bővebb információ és megrendelés!

    Heti ajánlat!

    Kéthetente megújuló szezonális ajánlatunk keretében június 9 -től június 24-ig  az egyre népszerűbb pezsgőkultúra jegyében alkottuk menüsorunkat. Legújabb tematikus ajánlatunkat ezúttal nem egy-egy idény zöldség vagy gyümölcs határozza meg, hanem az egész hónapon át tartó Pezsgő Június eseménysorozat elemeként komponáltuk. Kínálatunkban elérhetőek rosé és fehér habzóborok, metodé traditionelle nyerspezsgők, valamit francia és olasz mesterek művei is. “Szezonális ajánlat” oldalon találhat.

    46

    Június 22-25. VI. SBE Gastro Fun Sailing

    A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő a Special Business Events  és a Gastro Business Clubállandó üzleti partnereként ajánlja Önnek a S.B.E. adriai vitorlás programját. Kényelmes vitorlás jachtok, főzőverseny, találkozás magyar kézműves borászokkal, éttermi vacsorák, vitorlás tréningek, esti bulik Dj-vel.

     Bővebb információ és helyfoglalás.

    sbeconsulting 

    Egy kis ízelítő videó az eseményről!

    Esküvő 2016- Last Minute

     Ha tökéletes helyszínt keres esküvőre vagy rendezvényre, akkor éljen last minute kedvezménnyel és kérjen tőlünk ajánlatot.

    Siessen, már csak néhány szabad időpontunk maradt.

    DSC_0338

    Addig is lájkoljon minket a Facebookon.

  • ESEMÉNYEK

    Borvacsora, GeszTeszt

    2013 füge (3)

    Geszteszt-Ingyenes Ételteszt- Június 30, csütörtök 19 óra

    Érdekli a gasztronómia? Szeret az elérhető legfrissebb alapanyagokból főzni? Szeret jókat enni egy kellemes bor kíséretében? Akkor a GeszTeszt az a hely, ahol a legjobban szeretne lenni miden második csütörtökön! Éttermünk egyedülálló kezdeményezése, mely során a legfrissebb szezonális ajánlatot tesztelheti konyhafőnökünkkel egy asztalnál ülve, ráadásul teljesen ingyen. A következő teszt június 30-án 19 órától veszi kezdetét, melynek alkalmával fügéből készült ételeket tesztelhet velünk. Bővebb információt itt találhat az eseményről.

    sparga1

    Különleges borkóstolók

    slide-1

    Éttermünkben néhány havonta bor estet tartunk, mely alkalmával a borok és a gasztronómia szerelmeseit szeretnénk összehozni egy tematikus esemény keretében, vagy egy konkrét borász szortimentjére alapozva. Ilyenkor séfünk Parcsetich Ernő a borok mellé komponált ételekkel szeretné vendégeinket elkápráztatni. Minden bor egyedi, így nem születik két egyforma étel sem. Minden menüsorral a borász remekművei előtt tisztelgünk. Az eseménysorozatot Classic, Prémium és Superior név alatt tartjuk. 

    Akik korábban már jártak nálunk: Takler, Tringa, Gere Andrea, Miklóscsabi, Figula, Laposa, Ráspi, Demetervin, Demeter Csaba, St. Andrea, Konyári János,  Hernyák Tamás, Vida Péter, Vylyan, Szeleshát, Kiss, Gábor, Dibonis, Matias, Janus, Ákos István, Jekl, Kislaki Bormanufaktúra, Bolyki és még mások.

    Ifj. Dúzsi Tamás- Május 26

     3duzsi_primor_1

    Május 26-án, este 7 órától újra átadhatjuk magunkat a borok és ételek harmóniájának, ezúttal a Dúzsi pince boraival.

    A pince története 1992-ben indult miután nagyszülei áldozatos munkájának gyümölcsét,  egy 3,3 hektáros területet vett át Dúzsi Tamás borász, tanár, kerékpárversenyző.
     
    A kezdetben kis családi pincénél feleségével ketten művelték a szőlőt, majd a család bővülésével egyre többen besegítettek.
    Az öt gyermek közül Ifjabb Dúzsi Tamást ragadta magával legjobban a szőlőművelés szeretete. Tamás az egyetem elvégzése után először Geisenheimben, majd Montpellier-ben és Portugáliában ismerkedett tovább a borkészítéssel. A jelenleg 17 hektárral rendelkező pincészetnél szerves részét képzi a szőlő művelésének és apjával közösen készítik a borokat.
    duzsi_rozeim4
    A  jogosan “rozékirály-ként” elhíresült Dúzsi termelésének 70%-át a rozé borok adják, a legkülönbözőbb szőlőfajtákból, összesen 11 félét készít.
    Az utóbbi években a kékszőlő mellett megjelentek a fehérborok is, Fürtike és Ifj. Tamás által elsőként készített vörös szőlőből fehérbor a blance de noir.
     
    A pincészet 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott a zsűri egyhangú döntésével.
    A pincészet a jól iható fajtaborok mellett dűlőszelekciókat és házasításokat is készít. Kísérleteznek olyan Magyarországon különleges fajtákkal, mint a Shiraz vag a Meniore,  házasításaik pedig rendre utasítják maguk mögé a legnagyobb nemzetközi versenyeken a nagy francia és olasz termelőket is.
     Pentaton Cuvé 2009-  Mundus Vinin ezüstérem, Vinagóra aranyérm.
    Görögszó 2009-Vinalies Internationales versenyen a legjobb vörösbor díját kapta meg.
    Ó Vörös- Mundus Vini németországi, 2008-as borversenyen ezüstérmet kapott.
    Dúzsi a nemzetközi rosé versenyeken is tarol, a 2014-es Mondial du Rosé versenyen 9 magyar díjazott közül 5 rosé az ő keze közül került ki, melyet arany vagy ezüstéremmel díjaztak.
    duzsi_tamas_gorogszo_2012_k_2
     
    A pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi borászatok gondosságához és mívességéhez hasonlítható, ugyanakkor a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, így a szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.
     
     Az alábbi hétfogásos menüsorral várunk!

    Fürtike 2015

    Zöldspárga hideg hollandival ropogós kenyér chips-en

    Kékfrankos Rosé 2015

    Pisztráng krém ikrával lágy tormamousse-szal

    Cabernet Savignon Rosé 2015

    Hideg eper consomme rebarbarával és kagylóval

    Ó vörös birtokbor- Estate wine 2013

    Göngyölt kacsacomb krémes lecsóval és újburgonyával, vajas lencsével

    Kékfrankos Válogatás- 2012

    Ropogós kacsamell májával, szedres gnocci-val és borsos szilvahabbal

    Syrah 2013

    Konfitált mangalicapofa sültpaprikakrémmel, pirított búzakásával, és meggyel

    Pentanon 2012

    Dupla csokis szelet könnyű Arabica kávéhabbal és ribizlivel

     

    A vacsora ára 12 900 Ft/fő:
    Vegetáriánus és borsor nélküli vacsorával kapcsolatban érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken.

    Időpont: 2016. május 26. 19 óra

    Helyszín: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő 2092 Budakeszi, Szanatórium u. 2.

    www.budaigesztenyes.hu
    www.facebook.com/BudaiGesztenyesEtterem 

    Az exkluzív hétfogásos menü ára 12 900 Ft, mely tartalmazza a korlátlan ásványvíz és bor fogyasztást.

      Ha szeretne az eseményeinkről, akcióinkról mindenki előtt értesülni, úgy iratkozzon fel hírlevelünkre, vagy írjon a sales@budaigesztenyes.hu-ra.

    Az eddigi vacsoráinkról itt találhat bővebb információt.

     

    Piknik Kosár!

    A piknik a Gesztenyés egyedülálló kezdeményezése arra, hogy összehozza az igényes gasztronómiát azokkal, akik a város zajától szabadulva egy tisztáson kívánják eltölteni hétvégi ebédjüket. Bővebb információ és megrendelés!