Nyitólap

Kedves Vendégünk! Hétköznap 11:30-tól 15 óráig kedvezményes 3 fogásos ebédajánlattal várunk. Szeptember 1-től megújult szezonális ajánlattal várjuk. Téma: Kecske Vs. Bárány.

Szeptember 9-, és 10-én éttermünk egész napos zártkörű rendezvények miatt zárva tart.

  • NAPIMENÜ

    icon_villa

    2016. szeptember 19.
    Leves:
    Magyaros burgonyaleves tejfölel

     Főétel:
    Erdei gombás rizottó parmezán forgáccsal

    Desszert:
    Csokoládés fatörzs

    Leves + főétel: 1290 Ft.
    Választható desszert +400 Ft
    Hétköznapokon 11.30-15.00-ig.

  • SZEZONÁLIS AJÁNLAT

    Szezonális ajánlat

     DSC_0719

    Éttermünkben a kéthetente megújuló szezonális ajánlat mindig lehetőséget ad séfünknek Ernőnek, hogy bátran nyúljon a hagyományos alapanyagokhoz,  melyekből valami modernt és meglepőt tálaljon az étterem vendégei részére. 

    Lassan a nyár végéhez érkezünk, ami azt jelenti, hogy belépünk az érett és lágy gyümölcsök, zöldségek világába. Ételkóstoló sorozatunk következő elemei közt olyan alapanyagokhoz nyúlunk, mint szilva, birsalma, körte, paszternák, karfiol, stb. Kulináris szempontból az egyik leggazdagabb időszakot éljük tehát, mely során sokkal bátrabban lehet különlegesebb húsok és fűszerek világából meríteni.

    Ezúttal az ősz egyik legsokoldalúbb zöldsége a karfiol adja kéthetente megújuló szezonális ajánlatunk fő témáját, természetesen számos izgalmas kiegészítővel

    scallop1

    A szezonális ajánlat ételei A menühöz ajánlott borok
    Szent Jakab kagyló fokhagymás vargányával és karfiolrizottóval Szászi Rózsakő Cuvée 2015
    Karfiolkrémleves fokhagymás garnélával és füstölt gomolyával Pannonlami Tricollis Cuvée 2015
    Lazac steak vajas parajjal, nyári babbal és karfiolhabbal Tállya Furmint 2014
    Omlós tarja steak karfiol trióval Szeleshát Cabernet Sauvignon 2012
    Citromos karfiolfelfújt túróval, sós fekete keksszel és levendulás tejfölkrémmel Béres Magita Cuvée 2013

    A menüsorról természetesen elérhető 3-fogásos kedvezményes ajánlat is 4350 Ft-, borokkal 5800 Ft-ért.

    Őszi étlap.

    szept 16-4796

    Őszi étlap 2016 október 5-
    Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kínálatunkat az évszakokhoz igazodóan alakítsuk ki, emiatt állandó étlapunk tavasztól késő őszig folyamatosan frissül. Elsődleges szempont számunkra, hogy a szezonálisan lehető legfrissebb alapanyagokkal dolgozva alkossunk ételeket, melyek kiemelik az adott évszak szépségeit. Október 5-től megújult őszi étlappal várunk, melyen már előtérbe kerülnek az olyan alapanyagok, mint a sütőtök,  birsalma,  körte, kápia.
     
    szept 16-4817

    Olyan ételkkel készülünk, mint a batáta krémleves fűszeres körtekompóttal, kacsamell narancsos sütőtökkel és vajas gesztenyével… Az étlap ízeiről hamarosan bővebben is tájékozódhat..

    Lávaköves Grill

    Egész nyáron át hétvégén a teraszunkon lávaköves grill működik, melyen hatalmas kézműves burgereket és egyéb finomságokat sütünk.

    Prémium kacsaburger 20 dkg – 2900 Ft
    Hizlalt kacsamájjal és lilahagymalekvárral

    Lilakáposzta saláta rostlapon sült burgonya

    Prémium bárányburger 20 dkg- 2 450 Ft

    Sültpaprika chutney-val

    Lilakáposzta saláta rostlapon sült burgonya

    Prémium marhaburger 20 dkg – 2450 Ft

    Dijoni mustárral és kovászos uborka salsa-val

    Lilakáposzta saláta rostlapon sült burgonya

    Extra belevaló – 200 Ft

    Chedar sajt vagy Bacon

    Fish & chips- 2 650 Ft

    Atlanti tőkehalfiléből

    Bazsalikomos házi majonézzel 

    Caesar saláta parmezánnal – 2800 Ft

    Tigrisrákkal citrusos öntettel

    Tortillába tekerve

    Caesar saláta parmezánnal – 2 800 Ft

    Érlelt hátszínnel és kolbászkrémmel

    Tortillába tekerve 

      Asztalfoglaláshoz kérjük hívja a +36 23 450 534 -es telefonszámot!

  • HÍREK

    Esküvők, rendezvények!

    terasz1

    Éttermünk a nyári szezonban számos nagyszabású rendezvénynek és esküvőnek ad helyszínt péntektől vasárnapig, így kérjük ebben az időszakban asztalfoglalással kapcsolatosan mindig érdeklődjenek elérhetőségeinken, hogy biztosan ne érje Önöket meglepetés. Szeptember 9-,  és 10-én éttermünk zárva tart.

    Őszi étlap

    szept 16-4796

    Őszi étlap 2016 október 5-
    Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kínálatunkat az évszakokhoz igazodóan alakítsuk ki, emiatt állandó étlapunk tavasztól késő őszig folyamatosan frissül. Elsődleges szempont számunkra, hogy a szezonálisan lehető legfrissebb alapanyagokkal dolgozva alkossunk ételeket, melyek kiemelik az adott évszak szépségeit. Október 5-től megújult őszi étlappal várunk, melyen már előtérbe kerülnek az olyan alapanyagok, mint a sütőtök,  birsalma,  körte, kápia.
     
    szept 16-4817

    Olyan ételkkel készülünk, mint a batáta krémleves fűszeres körtekompóttal, kacsamell narancsos sütőtökkel és vajas gesztenyével… Az étlap ízeiről hamarosan bővebben is tájékozódhat..

    Friss kora-őszi  ital- és bor választék.

    bor2

    A szüreti időszakba érve a könnyed, citrusos nyári boroknak lassan búcsút intünk, és átveszi helyüket a krémes, érlelt, nagyobb testű fehér-, és izgalmas tüzes vörösborok. Éttermünk folyamatos szortiment frissítéssel és havi Borvacsora rendezvénysorozattal kívánja méltó módon követni az évszakok játékát. Legfrissebb tételeink: Tállya Furmint, Miklóscsabi Csoda, Hernyák Zöldveltelini, Bezerics kései hárs, Liszkay Cabernet Sauvignon vagy Tűzkő Domb, N.A.G Syrah Föld és Ég…A legfrissebb borokat és hűsítő nyári limonádé-különlegességeket kérjék felszolgálóinktól, vagy a ház Sommelier-jétől.

    Olaszrizling Október- Corinthia Hotel Budapest

    oo_logo_final

    Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható. Különlegességét az adja, hogy visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságai. Éttermünk a Vinoport és a Winelovers partnereként exkluzív ételszolgáltatóként vesz részt az eseményen olaszrizlingekre hangolt különleges ételekkel. Szívesen látjuk kedves vendégeinket  október 8-án egy pompás esemény keretein belül. Jegyvásárlás és információ!

    images

    Dining City Országos Étterem Hét 2016 ősz

    Október 10 és 16 között kerül megrendezésre a soron következő Országos Étterem Hét programsorozat, melynek keretén belül ismét Magyarország TOP vendéglátóhelyei kínálnak 3 fogásos menüsorokat nagyon kedvező áron, egységesen – FIX 3.300 Ft-ért.

    A résztvevő éttermek mindegyike igyekszik saját konyhájának legjavát bemutatni, a vendégeknek ínyenc és változatos ételeket felszolgálni.

    Az eseményen természetesen mint, ahogy eddig is, éttermünk is részt vesz. Az elmúlt években két alkalommal választottak minket harmadik legjobb étteremnek, és márciusban megnyertük a “Legjobb teljesítmény”– kategória külön díját is. 

    Örömmel látunk ismét minden kedves régi és új vendéget az eseménye.

    Hol találkozhat velünk az éttermen kívül?

    A Gesztenyés Nagyvendéglő nevével nem csak Budakeszin találkozhat. Elismertségünknek és kiterjedt partneri közösségünknek hála egyre több helyre meghívást kapunk, így sűrűn találkozhat velünk boros rendezvényeken, grill partykon, és fesztiválokon. 

     Budai Piknik!

    budai_piknik_1

    A piknik a Gesztenyés egyedülálló kezdeményezése arra, hogy összehozza az igényes gasztronómiát azokkal, akik a város zajától szabadulva egy tisztáson kívánják eltölteni hétvégi ebédjüket. Bővebb információ és megrendelés!

    Esküvő 2016- Last Minute

    Ha tökéletes helyszínt keres esküvőre vagy rendezvényre, akkor éljen last minute kedvezménnyel és kérjen tőlünk ajánlatot.

    Siessen, már csak néhány szabad időpontunk maradt.

    DSC_0338

     

    Addig is lájkoljon minket a Facebookon.

  • ESEMÉNYEK

    Borvacsora, GeszTeszt

    DSC_0846 

    Geszteszt-Ingyenes Ételteszt- Szeptember 15 , csütörtök 19 óra

    Érdekli a gasztronómia? Szeret az elérhető legfrissebb alapanyagokból főzni? Szeret jókat enni egy kellemes bor kíséretében? Akkor a GeszTeszt az a hely, ahol a legjobban szeretne lenni miden második csütörtökön! Éttermünk egyedülálló kezdeményezése, mely során a legfrissebb szezonális ajánlatot tesztelheti konyhafőnökünkkel egy asztalnál ülve, ráadásul teljesen ingyen.

    DSC_0833_1

    A következő teszt szeptember 15-én, 19 órától veszi kezdetét, melynek alkalmával a séf legújabb gasztro ötleteit tesztelhetjük. Ezútal a karfiolt vesszük górcső alá, mely az ősz egyik legsokoldalúbb zöldsége. Szent Jakab kagyló karfiolrizottóval és nyári vargányával? Lazac derék karfiolhabbal?  Ha úgy érzi véleményével szívesen hozzá járulna a következő tematikus ajánlat sikeréhez, akkor ne habozzon leadni a jelentkezését, ugyanis a helyek rendkívül gyorsan betelnek. Bővebb információt itt találhat az eseményről.

    sparga1

    Különleges borkóstolók 2016/2017

    4b3c.tmp

    Éttermünkben néhány havonta bor estet tartunk, mely alkalmával a borok és a gasztronómia szerelmeseit szeretnénk összehozni egy tematikus esemény keretében, vagy egy konkrét borász szortimentjére alapozva. Ilyenkor séfünk Parcsetich Ernő a borok mellé komponált ételekkel szeretné vendégeinket elkápráztatni. Minden bor egyedi, így nem születik két egyforma étel sem. Minden menüsorral a borász remekművei előtt tisztelgünk. Az eseménysorozatot Clas sic, Prémium és Superior név alatt tartjuk. 

    Akik korábban már jártak nálunk: Takler, Tringa, Gere Andrea, Miklóscsabi, Figula, Laposa, Ráspi, Demetervin, Demeter Csaba, St. Andrea, Konyári János,  Hernyák Tamás, Vida Péter, Vylyan, Szeleshát, Kiss, Gábor, Dibonis, Matias, Janus, Ákos István, Jekl, Kislaki Bormanufaktúra, Bolyki és még mások.

    Haraszthy Vallejo-Szeptember 29

    haraszthy_portfolio

    Az őszi kavalkád és szüreti időszak kezdetével éttermünkben is kezdetét veszi a borkóstolók szezonja mely ősztől kora nyárig tart.

     Első alkalommal mindjárt Etyekre, a Haraszthy Vallejo Pincészethez kalauzoljuk el. A magyar-argentin szerelem gyermekeként a pince 1996-os alapítást követően vágott bele a borkészítésbe “a tradíció új ízei” – mottóval, mely remekül leírja stílusukat. A borkészítésben nem félnek ötvözni a hagyományos borkészítési eljárást az újvilági stílussal.

    Haraszthy-Oreghegy_300 Haraszthy-Sauvignon-Blanc_300

    A pincészet modern és kíméletes feldolgozási technológiát követ,  különös gondot fordítva arra, hogy csak tökéletesen beérett, egészséges szőlőből készüljön bor. A bogyózást válogatási fázis előzi meg, így csak tökéletesen érett, egészséges szőlővel dolgozik. A kíméletes préselést követően irányított technológiával erjednek borok.

    Palo-Alto-Winery-1-1024x674

    Haraszthy Ágoston (1812-1869) izgalmas, cselekményekben bővelkedő élete nem véletlenül lett a borászat névadója. Grófnak és ezredesnek adta ki magát (noha nem volt született arisztokrata, de nemes és rendőrtiszt igen.) Európa hercegi szalonjaiban, sőt San Francisco cifra újgazdagjai közt is egyformán otthonosan mozgott. Kalandor,  tán szélhámos is megszállott, kiállhatatlan és,  zseniális is egy emberben. Ma már úgy tartjuk számon e hajdani bácskai magyart, mint a kaliforniai szőlőkultúra atyját.

     harazsthy

    Pázmányi Dániel borász amellett, hogy Etyeken alkot kiemelkedő tételeket, rendszeresen látogatását teszi a pincészet argentin és kaliforniai területein is, hogy elkészíthesse kedvenc borait. Kíváncsi vagy milyen lehet egy mendoza-i Malbec magyar stílusban elkészítve, vagy egy Öreg-hegyi fehér cuvée kaliforniai tölgyben érlelve? Akkor szeptember 29-én csütörtökön gyere el hozzánk a szezon nyitó borkóstolónkra. A 7 tételes bor sor mellé séfünk főz méltó fogásokat.
     
     
     Az alábbi hétfogásos menüsorral várunk!
     

    Sir Irsai 2015

    Nyúlgerinc kocsonya szőlős fűszersalátával

    Sauvignon Blanc 2015

    Grillezett kecskesajt hidegen almasalsa-ával

    Öreg Hegy 2013

    Füstölt angolna vaníliás őszibarack mousse-szal és sütőtökkel

    Chardonnay 2013

    Hízott kacsa mája vaníliás karfiollal és paradicsom tatárral

    Pinot Noir Öreg Hegy 2014

    Ropogós kacsamell sült kápáival szilvával és őszi vargányával

    Fantastico Malbec 2010

    Marha trió szedres céklával, és édesburgonyával

    Tantara Pinot Noir 2012 Santa Maria

    Csokoládé málnával és ribizlivel

    Vegetáriánus és borsor nélküli vacsorával kapcsolatban érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken.

    Időpont: 2016. szeptember 29.

    Helyszín: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő 2092 Budakeszi, Szanatórium u. 2.

    www.budaigesztenyes.hu
    www.facebook.com/BudaiGesztenyesEtterem 

    Az exkluzív hétfogásos menü ára 12 900 Ft, mely tartalmazza a korlátlan ásványvíz és bor fogyasztást.

      Ha szeretne az eseményeinkről, akcióinkról mindenki előtt értesülni, úgy iratkozzon fel hírlevelünkre, vagy írjon a sales@budaigesztenyes.hu-ra.

    Az eddigi vacsoráinkról itt találhat bővebb információt.

     

    Piknik Kosár!

    A piknik a Gesztenyés egyedülálló kezdeményezése arra, hogy összehozza az igényes gasztronómiát azokkal, akik a város zajától szabadulva egy tisztáson kívánják eltölteni hétvégi ebédjüket. Bővebb információ és megrendelés!