Események

Főoldal/Események

Friss negyedéves étlap, szezonális ajánlat

2019-02-26

 

Bárány napok 2019 - Április 13-22.

Április 13-, és 14-én egy nagyszabású spanyol-magyar promóciós kampány indul a juh-, és bárányhús fogyasztásának népszerűsítésére.

A csatlakozó éttermek vállalkoznak, hogy e húsokból készült fogásokat kínálnak a vendégeiknek. A promóció nálunk egészen április 22 - Húsvét hétfőig tart.

A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő az alábbi ételekkel várja Önöket.

-Kakukkfüves bárányragu leves turbolyával és pityókás gombóccal 

-Báránycsülök sárgaborsó pürével, sült paszternákkal és fűszeres kolbászmorzsával

Ez utóbbiról egy válogatásában a Nosalty is megemlékezet.

 

Új étlap 2019

Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szezonálisan az elérhető legfrissebb alapanyagokból készítsünk ételeket.

Ételkínálatunk eddig negyedévente teljesen lecseréltük. 

2019-től némi változás történik az étlap szerkezetében, ugyanis az eddig megszokott helyett most két részből fog összeállni: Egy állandó "Tradícionális" és egy kibővített "Szezonális" ételkínálatból.

A hagyományos étlapon olyan helyi összetevőkből készült magyaros ételek szerepelnek majd, melyek az évek alatt a kedvencei lettek. A szezonális étlap pedig az eddigi 2-hetente váltakozó tematikus/ szezonális ajánlatok helyett kínál egy tartalmasabb és hosszabban elérhető alternatívát.

Ezt a szezonális ajánlatot így 2 havonta lesz lehetőségünk frissíteni.

A szezonális étlap témáját legtöbbször maga a természet adja, ugyanis tavasztól késő őszig elkényeztet minket sokszínűségével, szinte hetente érnek be zavarba ejtő bőséggel a különböző zöldségek és gyümölcsök, így nekünk már csak egy méltó fogásokat kell komponálnunk belőlük.

Ízelítő legfrissebb étlapunkról. Március 7-től

Főételek

Tanyasi csirke supreme vajas fokhagymás fodroskellel és krémes polentával

Borjúmáj kápiarizottóval és érlelt kecskesajttal

Kímélő ételek

Fekete tempurás cukkini zöldborsó rizottóval és parmezánnal

Grillezett diós tehénsajt zellerkrémmel, medvehagymás salátával és fenyőmaggal

Halak

Süllő filé édeskömény krémmel és szecsuáni borsos sült padlizsánnal

Tokhal Esterházy módra házi spagettivel

Desszertek

Vilmoskörtés rizs brullée fűszeres mangóval és ropogós kókusszal

Kesudiós piskóta vérnarancs espumával és rozmaringos pácolt kumquattal

 

Valentin- hétvége menü.

Február 14-16.

Welcome drink: Prosecco

Ajánlott Menü Uraknak 

Curry-s rákleves

Kagylóval és kókusztejjel

Szarvascomb

Erdei gombákkal, tepertős dödöllével és pirított nyúlmájjal

Szeleshát Cabernet Sauvignon Reserve 2015

850 Ft/ dl

Budakeszi Év Tortája 2019
Csokoládé mousse áfonyával, tökmaggal és mogyoróropogóssal

Béres Magita 2015

550 Ft/ 0,5 dl

 

Menü Hölgyeknek

Körtés zellerkrémleves

Sós karamell bonbonnal 

Rozé Kacsamell

Füstölt csicsókával, kelbimbóval és sós vérnarancs habbal

Haraszthy Vallejo Chardonnay Barrique 2015

950 Ft/ dl

Csokoládé szufflé

Fügés-fahéjas almafagylalttal  

Kardos Tündérmese 2015

520 Ft/ 0,5 dl

Kedvezményes 3 fogásos menük 

Borok nélkül 6 200 Ft, borokkal 7 450 Ft

Online asztalfoglalás ide kattintva.

 

 

 

 

Kedves Vendégünk! Bármely szezonális étel és menü megvásárlásával

 egyenként 100 Ft-tal támogatja a Mosoly Alapítványt.