Események

Főoldal/Események

Friss negyedéves étlap, szezonális ajánlat

2019-07-17

Új étlap 2019

Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szezonálisan az elérhető legfrissebb alapanyagokból készítsünk ételeket.

Ételkínálatunk eddig negyedévente teljesen lecseréltük. 

2019-től némi változás történik az étlap szerkezetében, ugyanis az eddig megszokott helyett most két részből fog összeállni:

Egy állandó "Tradícionális" és egy kibővített "Szezonális" ételkínálatból.

A hagyományos étlapon olyan helyi összetevőkből készült magyaros ételek szerepelnek majd, melyek az évek alatt a kedvencei lettek. A szezonális étlap pedig az eddigi 2-hetente váltakozó tematikus/ szezonális ajánlatok helyett kínál egy tartalmasabb és hosszabban elérhető alternatívát.

Ezt a szezonális ajánlatot így 2 havonta lesz lehetőségünk frissíteni.

A szezonális étlap témáját legtöbbször maga a természet adja, ugyanis tavasztól késő őszig elkényeztet minket sokszínűségével, szinte hetente érnek be zavarba ejtő bőséggel a különböző zöldségek és gyümölcsök, így nekünk már csak egy méltó fogásokat kell komponálnunk belőlük.

Ízelítő legfrissebb étlapunkról. Július 5-től.

Főételek

Serranoba sonkába göngyölt nyúlcomb sztrapacskával, juhtúróhabbal és mangalica szalonnával 

Supréme csirkemell füstölt sárgadinnye krémmel, pak choyal és mangóval

Kímélő ételek

Liguini tészta koktélparadicsommal, chilis fekete kagylóval, sós lime-mal és rukkolával

Grillezett diós tehénsajt bébi zöldségekkel és édes currykrémmel

Halak

Grillezett Lazac pirított gnocchival, vajas bébi spenóttal és citrusos bébi répával

Desszertek

Chia mousse diós datolyasajttal és banán fagylalttall

Gőzölt túrófánk mentás tejföl habbal, sós karamellel és sárgabarackkal  

 

 

Pezsgő hetek

Számunkra a bornak különleges helye van kínálatunkban. Igyekszünk az évjárathoz méltó legjobb borokat fellelni, és a lehető legszélesebb skálában a fogyasztók elé tárni azok minden csínját. Nincs ez másként legújabb szortimentünk során sem, az új étlappal együtt szerettük volna a friss évjáratok szép magyar termését Önöknek elhozni, emelett július 15-től kibővített poharazós pezsgős váléasztékkal, és 2 hetente változó ajánlásokkal színesítjük a kínálatot.

 

Eddigi ajánlataink

Bárány napok 2019 - Április 13-22.

Április 13-, és 14-én egy nagyszabású spanyol-magyar promóciós kampány indul a juh-, és bárányhús fogyasztásának népszerűsítésére.

A csatlakozó éttermek vállalkoznak, hogy e húsokból készült fogásokat kínálnak a vendégeiknek. A promóció nálunk egészen április 22 - Húsvét hétfőig tart.

A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő az alábbi ételekkel várja Önöket.

-Kakukkfüves bárányragu leves turbolyával és pityókás gombóccal 

-Báránycsülök sárgaborsó pürével, sült paszternákkal és fűszeres kolbászmorzsával

Ez utóbbiról egy válogatásában a Nosalty is megemlékezet.

  

Valentin- hétvége menü.

Február 14-16.

Welcome drink: Prosecco

Ajánlott Menü Uraknak 

Curry-s rákleves

Kagylóval és kókusztejjel

Szarvascomb

Erdei gombákkal, tepertős dödöllével és pirított nyúlmájjal

Szeleshát Cabernet Sauvignon Reserve 2015

850 Ft/ dl

Budakeszi Év Tortája 2019
Csokoládé mousse áfonyával, tökmaggal és mogyoróropogóssal

Béres Magita 2015

550 Ft/ 0,5 dl

 

Menü Hölgyeknek

Körtés zellerkrémleves

Sós karamell bonbonnal 

Rozé Kacsamell

Füstölt csicsókával, kelbimbóval és sós vérnarancs habbal

Haraszthy Vallejo Chardonnay Barrique 2015

950 Ft/ dl

Csokoládé szufflé

Fügés-fahéjas almafagylalttal  

Kardos Tündérmese 2015

520 Ft/ 0,5 dl

Kedvezményes 3 fogásos menük 

Borok nélkül 6 200 Ft, borokkal 7 450 Ft

Online asztalfoglalás ide kattintva.

 

 

 

 

Kedves Vendégünk! Bármely szezonális étel és menü megvásárlásával

 egyenként 100 Ft-tal támogatja a Mosoly Alapítványt.