Események

Főoldal/Események

Friss negyedéves étlap, szezonális ajánlat

2019-11-08

Új étlap 2019 - 2020 Ősz / Tél

Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szezonálisan az elérhető legfrissebb alapanyagokból készítsünk ételeket.

Ételkínálatunk eddig negyedévente teljesen lecseréltük. 

2019-től némi változás történik az étlap szerkezetében, ugyanis az eddig megszokott helyett most két részből fog összeállni:

Egy állandó "Tradícionális" és egy kibővített "Szezonális" ételkínálatból.

A hagyományos étlapon olyan helyi összetevőkből készült magyaros ételek szerepelnek majd, melyek az évek alatt a kedvencei lettek. A szezonális étlap pedig az eddigi 2-hetente váltakozó tematikus/ szezonális ajánlatok helyett kínál egy tartalmasabb és hosszabban elérhető alternatívát.

Ezt a szezonális ajánlatot így 2 havonta lesz lehetőségünk frissíteni.

A szezonális étlap témáját legtöbbször maga a természet adja, ugyanis tavasztól késő őszig elkényeztet minket sokszínűségével, szinte hetente érnek be zavarba ejtő bőséggel a különböző zöldségek és gyümölcsök, így nekünk már csak egy méltó fogásokat kell komponálnunk belőlük.

November 8-tól összesen 13 új étellel várunk a szezonális étlapon, mely januárig biztosan elérhető lesz.

Ízelítő friss őszi étlapunkról

Előételek

Fűszeres rántott borjúláb céklás rukkola salátával és kecskesajttal       

Nagydobosi tökleves folyami rákkal és mangalica sonkával

Főételek

Vadas őzcomb szalvétagombóccal, shiitakevel és mogyoróval

Háztáji csirke hagymamártással, ördögszekér gombával és karamellizált édesburgonyával

Halak

Vajban konfitált lazac hokkaido tökkel, pak choy-al és mandarin jus-velal

Desszertek

Tonkababos tejcsokoládé mousse fűszeres sütőtökkel

A teljes étlap itt érhető el.

Márton napi libaságok

Márton napja az egyik legjobban várt minden évben a gasztronómiában, hiszen ilyenkor minden vendéglő libás ételeket kínál. Természetesen mára november 11 - egész hetes gasztro fesztivállá nőtte ki magát, a legtöbb borászat életében is mérföldkőnek számít, ugyanis ekkorra mindenki szeretne a lehető legtöbb újborral megjelenni a piacon.

Természetesen mi sem maradhatunk ki, így november 8-tól, az őszi szezonális étlapunk bevezetésével párhuzamosan várunk az alábbi tematikus libás ajánlattal 8 napon keresztül természetesen a legfrissebb szüret boraival. :-)

Új Borok

Dúzsi Új Rosé Cuvée 2019

650 Ft/ dl

Figula Zenit&More 2019

650 Ft/ dl

Céklaleves füstölt libamellel és gombákkal
1 300 Ft

Grillezett libamáj aszús körtekrémmel és burgonyafánkkal 

2 800 Ft

Szövényi Áron Szinkópa Chardonnay 2017
890 Ft/ dl

Rántott libacomb sütőtökös rizottóval és kecskesajttal
3 750 Ft

Dúzsi Marci Újbor Vörös- 2019
650 Ft/ dl

Libamell vaníliás-sós gesztenyekrémmel, édesköménnyel
és pekándiós polentával, rozmaring jus
3 900 Ft

Béres Naparany Cuvée 2015
1 150 Ft/ dl

Online asztalfoglalás

 

 

 

Eddigi ajánlataink

Bárány napok 2019 - Április 13-22.

Április 13-, és 14-én egy nagyszabású spanyol-magyar promóciós kampány indul a juh-, és bárányhús fogyasztásának népszerűsítésére.

A csatlakozó éttermek vállalkoznak, hogy e húsokból készült fogásokat kínálnak a vendégeiknek. A promóció nálunk egészen április 22 - Húsvét hétfőig tart.

A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő az alábbi ételekkel várja Önöket.

-Kakukkfüves bárányragu leves turbolyával és pityókás gombóccal 

-Báránycsülök sárgaborsó pürével, sült paszternákkal és fűszeres kolbászmorzsával

Ez utóbbiról egy válogatásában a Nosalty is megemlékezet.

  

Valentin- hétvége menü.

Február 14-16.

Welcome drink: Prosecco

Ajánlott Menü Uraknak 

Curry-s rákleves

Kagylóval és kókusztejjel

Szarvascomb

Erdei gombákkal, tepertős dödöllével és pirított nyúlmájjal

Szeleshát Cabernet Sauvignon Reserve 2015

850 Ft/ dl

Budakeszi Év Tortája 2019
Csokoládé mousse áfonyával, tökmaggal és mogyoróropogóssal

Béres Magita 2015

550 Ft/ 0,5 dl

 

Menü Hölgyeknek

Körtés zellerkrémleves

Sós karamell bonbonnal 

Rozé Kacsamell

Füstölt csicsókával, kelbimbóval és sós vérnarancs habbal

Haraszthy Vallejo Chardonnay Barrique 2015

950 Ft/ dl

Csokoládé szufflé

Fügés-fahéjas almafagylalttal  

Kardos Tündérmese 2015

520 Ft/ 0,5 dl

Kedvezményes 3 fogásos menük 

Borok nélkül 6 200 Ft, borokkal 7 450 Ft

Online asztalfoglalás ide kattintva.

 

 

 

 

Kedves Vendégünk! Bármely szezonális étel és menü megvásárlásával

 egyenként 100 Ft-tal támogatja a Mosoly Alapítványt.