Események

Főoldal/Események

Friss negyedéves étlap, szezonális ajánlat

2018-09-27

Őszi étlap

Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szezonálisan az elérhető legfrissebb alapanyagokból készítsünk ételeket.

Így az ételkínálatunk minden negyedévente teljesen lecseréljük.  

Emellett az ”állandó” ételkínálatot szezonális /tematikus ajánlat is színesíti.

Szezonban kettő hetente változtatjuk az ajánlatokat, melyek témáját legtöbbször maga a természet adja, ugyanis tavasztól késő őszig elkényeztet minket sokszínűségével, szinte hetente érnek be zavarba ejtő bőséggel a különböző zöldségek és gyümölcsök, így nekünk már csak egy méltó ötfogásos menüsort kell komponálnunk belőlük.

Október 4-től teljes kínálatunkat őszire cseréljük. Mint azt megszokhatta a tematikus menük, séfajánlatok, és heti étlapok alkalmával számos olyan étellel találkozhat, melyek később az állandó kínálat részévé válnak.

Ezúttal is ötvözzük a jelenlegi kedvenceit az elérhető legfrissebb alapanyagokkal, hogy 3 hónapon keresztül ismét ízletes ételeket főzzük Önnek.

 

  

Márton - napi libaságok

November 9-18.

Márton nap az egyik legjobban várt időszak minden évben a gasztronómiában, hiszen ilyenkor minden a libás ételekről és a legfrissebb szüret borairól szól.

Idén úgy gondoltuk, hogy átnézünk a szomszédos Ausztriába, hogy onnan merítsünk ihletet hagyományos és modern libás fogások elkészítésére. 

November 8-án indulunk, mikor is vendégünk lesz a Kisbécs - osztrák borok szakértője, akivel közösen egy 5+1 tételes borvacsorán keresztül mutatjuk be az autentikus osztrák konyha libás fogásait és a hozzájuk illő borok harmóniáját.

A borvacsora alkalmával bemutatott menüsor ételei további finomságokkal együtt 10 napon keresztül elérhetőek az étterem vendégei részére. 

 

Házi füstölt libamell

Sós gesztenye mousse, libamáj ecet
1 950 Ft

Pannonhalmi St. Martinus 2018

650 Ft/ dl

Fekete libaleves

Lestyános palacsinta és kacsa nyelv
1 650 Ft

Libamell

Káposztás lila gnocchi, pirított kakaótöret és libamáj hab

3 950 Ft

Dúzsi Marci 2018

650 Ft/ dl 

Konfitált libacomb

Sült répakrém, lilakáposzta gratinnel
3 950 Ft

Vylyan Bogyólé 2018

650 Ft/dl

Grillezett libamáj

Aszúban karamellizált körte, és szarvasgombás burgonyakrém
4 900 Ft

Bodrog Borműhely Várhegy Furmint 2015

990 Ft/dl 

Dekompozált Sacher torta
Pisztáciás kacsamáj praliné
 1 350 Ft

Haraszthy Vallejo Malbec Assemblage 2013

1 050 Ft/ dl

Kedvezményes chef menü

Borok nélkül 6 400 Ft, borokkal 7 900 Ft.

Fekete libaleves
Konfitált libacomb

Dekompozált Sacher torta

 

 

Kedves Vendégünk! Bármely szezonális étel és menü megvásárlásával

 egyenként 100 Ft-tal támogatja a Mosoly Alapítványt.