Események

Főoldal/Események

Megjelenéseink - Díjak - Elismerések

2018-09-28

 

Hol találkozhat velünk az éttermen kívül is?

Szeretünk néha az éttermen kívül is főzőcskézni, hogy másokkal is megismertessük gasztronómiánkat.

Legyen szó borkóstolóról, fesztiválról, grill partyról, vagy bálról, mindig az alkalomhoz és támához illő ételekkel készülünk a szezonalitást is figyelembe véve. Izgalmasnak találjuk, ha egy korábban még nem ismert területen kell bizonyítanunk, kreatívnak lennünk.

 

Winelovers - Top 100 legjobb magyar bor

Már harmadik éve szerepelünk a legjobb magyar borokat rangsoroló Top100 kiadványban. Korábban a Népszabadság részeként működő kiadvány sikerének köszönhetően az előd megszűnése után is tovább él.

A Top 100-ra olyan magyar borok nevezhetők, melyek az adott évben valamely rangos magyar vagy nemzetközi borbíráló versenyen helyezést értek el, majd a zsűri a nevezett borokat vakon kóstolja, így megőrizve az objektivitást. További különlegesség, hogy idén a zsűri elnöke Caroline Gilby - nemzetközi hírű  Master of Wine.

A kiadványban sok érdekes leírás mellett a Gesztenyéssel is találsz egy rövid cikket.

2018 szeptember közepétől kapható :-)

 

Magyar Borok Bálja 2018

 

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2017 után immár második alkalommal a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő is főzhet a báli időszak legrangosabb eseményén, a XIII. Magyar Borok Bálján.

Fotó: Benkő Fanni

A bálon való megjelenésünkről itt olvashat, ha pedig szeretne velünk bálozni, annak lehetőségéről bővebben itt tájékozódhat.

 

 

Étterem Hét Ősz. I. helyezett a Gesztenyés a Prémium kategóriában.

Az Önök szavazatai alapján 2017 őszén a Gesztenyés Nagyvendéglő nyerte meg a Dining City Étterem Hét eseményét a prémium kategóriában. A 2016-tavaszi győzelem után immár mind a 2 kategóriában fel tudtunk jutni  csúcsra. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott.

Top 100 legjobb magyar bor 2017

A zsűri idén is kiválasztotta a legjobb magyar borokat Fiáth Attila Sommelier vezetésével. A már kapható magazinban számos érdekességre derül fény, emellett a Gesztenyéssel is készült egy rövid cikk. Köszönjük 

 

Winlovers Corinthia

A Winelovers partnereként immár negyedik év részt veszünk a Royal Corinthia szálló dísztermében megrendezett sétáló nagy kóstolókon. A Gesztenyés minden alaklommal a borokhoz párosított ételekkel várja vendégeit. :-)

Bővebben az eseménysorozatról és kiállítókról.

A Duna Tv - Család Barát műsorába látogattunk.

A műsor egyik fő témája a mangalica volt, mely egyben éttermünk éppen aktuális kétheti szezonális ajánlatának témája is volt.

Majoros Zsolt Chef mangalica fehér pecsenyét készített, karamellás jus-vel és zellerkrémmel, és almás kenyérpástétommal.

 

S.B.E. Gastro Business Club