Események

Főoldal/Események

Megjelenéseink - Díjak - Elismerések

2017-03-11

 

Hol találkozhat velünk az éttermen kívül is?

Szeretünk néha az éttermen kívül is főzőcskézni, hogy másokkal is megismertessük gasztronómiánkat.

Legyen szó borkóstolóról, fesztiválról, gill partyról, vagy bálról, mindig az alkalomhoz és támához illő ételekkel készülünk a szezonalitsát is figyelebe véve. Izgalmasnak találjuk, ha egy korábban még nem ismert területen kell bizonyítanunk, kreatívnak lennünk.

A 2017. október 9-15. közötti XIII. Országos Étterem Hét remek vendégszámmal zárult! Idén ősszel 26.500 Vendég foglalt asztalt a 114 résztvevő étterembe és próbálta ki azok 3 fogásos menüajánlatát!
Köszönjük mindenkinek a részvételt és az érdeklődést!
A megjelent Vendégek közül 3.100-an küldték el véleményüket az október 9-18. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A beérkezett értékelések alapján kihirdetjük a 2017. őszi Étterem Hét legjobb éttermeit, 4 régi plusz 6 új kategóriában.

(a toplistánál csak azokat a véleményeket vettük figyelembe, melyek mögött a rendszerünkben valós asztalfoglalások voltak, továbbá az értékelések pont és darabszámát is számoltuk, illetve minden étterem esetében súlyoztuk az eredményeket, így egy valóban a Vendégek véleményét tükröző hiteles és 100%-ig független éttermi toplista alakult ki)

Budapest - Pest megyei lista - TOP 5 étterem a 4.900 Ft-os Prémium kategóriában:
5. Vogue Hajó-Étterem
4. Mészár Steak Kitchen
3. Manna Lounge & Étterem
2. La Perle Noire Restaurant and Lounge
1. Budai Gesztenyés Nagyvendéglő (Budakeszi)

budai_gesztenyes_rw_2017_osz.jpg

Budai Gesztenyés Nagyvendéglő (Budakeszi) 
  - Hegedűs János /étteremvezető/
"Minden elismerés, amit munkánk során kapunk egy állomás. Egy állomás ez is, ahol megállva, számba vehetjük eddigi erőfeszítésünket, és némi nosztalgiával vegyesen mosolygunk egykori önmagunkon, hogy mennyi hiba és megoldandó probléma vezetett el idáig. 
Itt konstatáljuk, hogy ez már a múlt, s ha ezt megcsináltuk, akkor a már megszerzett tapasztalatokkal, új célokat kitűzve, új csúcsok meghódítása is menni fog. 
Itt érzünk hálát és mondunk köszönetet azoknak, akik egészben vagy részben, de velünk voltak az úton és szakmaszeretetükkel, szorgalmukkal segítették az éttermet. 
De mindenek felett csak remélni tudjuk, hogy azok a családok, emberek, akiket vendégül láttunk ez idő alatt, szívükben kellemes emlékkel gondolnak vissza a Gesztenyésre. Köszönjük."

*************************************************

Szeptember 18. Duna World Család- Barát Magazin.

A Duna World megtisztelő ismételt meghívásának tehettünk eleget. Ezúttal az étterem részéről Majoros Zsolt Sous Chef képviselt bennünket. Novodomszky Éva és Kolozsi Kilián műsorvezetők fogadtak bennünket. A műsor egyik fő tematikáját az őshonos magyar állattenyésztés adta, ezen belül is a mangalica és racka juh került a beszélgetés fókuszába. 

A téma számunkra azért is érdekes, hiszen a műsor készítésének ideje egybeesik éttermünkben az éppen aktuális szezonális ajánlat témájával, ami aktuálisan a mangalica.

A helyszínen mangalicából elkészítettünk egy fehérpecsenyét diós kéregben, sós karamell jus-vel és almás kenyérpástétommal.

A velünk készült riportot itt megtekintehtik.

A teljes szeptember 18-i adás pedig itt érhető el.

 

Március 9- Család- Barát magazin.

A Duna Tv megtisztelő meghívásából a Család-barát magazinban főztünk. A társműsorvezető Timkó Eszter színésznő volt, aki igai budakeszi lokálpatrióta. Csapatunk: Janek Gábor séf és Hegedűs János étteremvezető látogatott el Novodomszky Éva csapatához, hogy nekik készítsen egy szezonélis húsételt. Eszter nagy húsevő hírében áll, Éva pedig igen jártas gasztronómiai körökben, úgyhogy fel volt adva a lecke. 

Az étel amit készítettünk a negyedéves étlapunkon is szereplő Rozé kacsamell céklagratin-nel, konfitált nyúlmájjal, és karfiolkrémmel. Egy igazi szívmelengető télies étel.

 

A teljes adás, receptúra és elkészítés megtalálható a Médiaklikk-en, melynek tartalmát ide kattintva elérheti.

Az étel pedig természetesen megkóstolható nálunk, ugyanis április 5-ig még elérhető étlapunkon. Reméljük Eszteréknek is ízlett. :-)

 

 

Magyar Borok Bálja 2017.

 A báli időszak évek óta legrangosabb eseménye a Magyar Borok Bálja, melynek célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek. Az esemény február 25-én a Royal Corinthia szálló dísztermében kerül megrendezésre. 

Örömünkre szolgál, hogy idén a szervezők csapata a Gesztenyést is felkérte arra, hogy e rangos eseményen ételszolgáltatóként részt vegyen. Az estén két fogást tálalunk Szepsy és Takler borokhoz 20 órától, továbbá 21 órától kóstoltatunk is standunknál.

De hogy is megy ez?

Először is megérkezik hozzánk egy- egy palack bor, melyhez az ételeket szeretnénk megalkotni. A választás nem volt nehéz, ugyanis a menüsorban volt két olyan név, akiket senkinek sem kell bemutatni, és akik mellesleg éttermünk kedvencei közé tartoznak. Takler pincészet Szekszárd egyik legkiválóbb bortermelője, akik egy Kékfrankos Reserve 2013-as borral készültek. A fehér bor pedig Szepsy István (aki pedig talán a világ egyik legjobb borásza) Hasznos dűlőről származó furmintja 2013-ból.

Az ételek mellé megálmodott két fogásunk:

Szepsy Hasznos Furmint 2013- Kacsamáj terrine, körtés furmint redukcióval, diógrillázzsal és sós brióssal.

Takler Kékfrankos Reserve 2013- Konfitált kacsacomb vargányás maceszroláddal, feketeribizli-eszpumával és vaníliás dohányjus-vel.

Az este további része pedig így alakult: