Események

Főoldal/Események

KÉS Villa Buda

2019-11-08

KÉS, VILLA, BUDA

A KVB egy új budai kezdeményezés, melynek célja, hogy összefogja az akár némiképp eltérő stílusú, de alapvetően az 1900-as évek eleji budai vendéglátás éttermi működése-, filozófiája mentén gondolkodó helyeket. A jövőben még nagyon sokat hallhat rólunk, közös gasztro fesztiválokat-, rendezvényeket fogunk szervezni. 

Ezen felül minden hónapnak van egy közös témája, melyet mind a 12 KVB étterem átvesz. Hivatalosan október 4-én alakultunk, és első témánk a Húsleves & Velős Csont volt, Novemberben pedig a Liba és Vadak. Bővebben a témáról itt vagy a közösség Facebook oldalán. 

Rólunk írták

 "Nem új étterem, de új projekt, szintén gasztró és szintén boldoggá tesz. Kés-Villa-Buda néven fogott össze és alapított egyesületet 12 budai étterem azzal a céllal, hogy egyrészt nyilván hatékonyabban propagálják magukat és a budai oldalt, másrészt, ami nekünk fontosabb, hogy garantáljanak egyfajta minőséget, és klasszikus, egyszerűen és jól elkészített magyar („békebeli”) ételeket. Havonta kidolgoznak egy közös témát is, most éppen a húsleves és a velős csont fut, ezt minden tagétteremben kiemelten találjuk meg, többnyire ilyen-olyan extrákkal."

(Bánlaki D. Stella újságíró, Forbes Magyarország)