Események

Főoldal/Események

Étterem Hét

2018-09-25

 

Ismét Étterem Hét a Gesztenyésben.

Újból részt veszünk a Dining City tavaszi Étterem Hét eseményén.

Éttermünkben március 7-én a teljes ételválasztékot frissítjük, tavasziasra cseréljük, hogy 3 hónapon keresztül ismét a legfrissebb alapanyagokból főzzünk Vendégeinknek.

Az eseményre így a legfrissebb tavaszi szezonális étlapunkról válogattunk össze ételeket, melyeket így most 4-fogásos menüben kedvezményes áron lesz alkalma megkóstolni egy héten keresztül. 

 

Miért érdemes minket választani?

Éttermünk kiemelten készül az eseményre, hisz ilyenkor lehetőségünk nyílik megmutatni konyhánk legjavát. Külön az alkalomra összeállított 4-fogásos exkluzív menüvel, amuse bouche-sal, meglepetésekkel és élő zenével várjuk.

Foglalás az eseményre kizárólag a Dining City oldalán, az alábbi linkre kattintva.

Asztalfoglalás ide kattintva.

Önök már elismerték az éttermet.

Az Önök eddigi visszajelzései alapján éttermünket három alkalommal választották dobogós helyezettnek, egy alkalommal a "Legjobb Étterem" különdíj nyertesei is lehetünk, 2017-ben pedig a prémium kategória első helyén végeztünk. Szavazzon bizalmat nekünk ez alkalommal is és élje át a Gesztenyés élményt.

A díjazottak és a velünk készült interjú itt megtekinthető.

Az alábbi menüsorral készülünk:

Ajándék amuse bouche

Füstölt zöldalma veloute tengeri spárgával és „fekete” lazaccal

Smoked green apple veloute with sea asparagus and black salmon

 

Előételek             Appetizers

Mazsolás kacsamájpástétom szarvasgombás vajjal és házi kaláccsal 
Duck liver pate with raisins cream, truffle butter and homemade loaf
Haraszthy Vallejo Chardonnay Barrique 2015

 

Pácolt lazactatár citrusokkal és korianderes humusszal
Marinated salmon tatar with citrus served with humus with coriander

Babiczki Cabernet Sauvignon Rosé 2018

 

Levesek           Soups

Sült zellerkrém-leves vajas kapribogyóval és parmezán chips-szel (V)
Roasted celeriac soup with buttered capri and parmesan chips

Tejfeles borjúragu leves turbolyával és pityókás gombóccal

Veal ragout soup with sour cream, potato dumplings and chervil

 

Főételek         Main courses

Tanyasi csirke melle vajas fokhagymás fodroskellel és krémes polentával

Free range chicken breast with kale with garlic butter and creamy polenta

Tóth Péter Kőfejtő Cuvée 2015

 

Konfitált kacsacomb káposztás rétessel és fahéjas szilvakrémmel 
Confit of duck leg with red cabbage strudel and plum cream 

Recas La Putere Feketeleányka 2015 – 1 050 Ft/ dl

 

Papfojtó tészta paprikás nyúlhússal, mangalica szalonnával és konfitált koktélparadicsommal
Strigoli pasta with rabbit in paprika sauce, bacon and cherry tomato confit
Sebestyén Csaba és Csilla Kadarka 2017

 

Szarvas comb erdei gombákkal, tepertős dödöllével és pirított nyúlmájjal
Deer thigh with forest mushroom, potato cake with crackling, and roasted rabbit liver
Jackfall Cabernet Sauvignon 2012

 

Fekete tempurás cukkini zöldborsó rizottóval és parmezánnal (V)

Courgette in black tempura with green pees risotto and parmesan

Recas Regno Sauvignon Blanc 2017

 

Desszertek      Desserts

Csokoládé mousse áfonyával, tökmaggal és mogyoróropogóssal
Dark chocolate mousse with blueberry, pumpkin seed and peanut crisp   

Feind Cabernet Franc 2015

 

Vilmoskörtés rizs brullée fűszeres mangóval, ropogós kókusszal
Rice & William pear brullée with spice mango and coconut crisp

Kardos Tündérmese 2015

 

Narancsos csokoládékrémes kandírozott kumqattal   
Orange & Chocolate tart with marinated kumquat

Haraszthy Vallejo Malbec Assemblage 2015

Asztalfoglalások az Éttrem Hét eseményére kizárólag a Dining City oldalán.

  www.etteremhet.hu