Események

Főoldal/Események

Korábbi borkóstolóink

0000-00-00

 

A 2016/ 2017-es szezon borkóstolói

 

 

Kreinbacher Pezsgő vacsora- Június 22, csütörtök 19 órától.

 

Az idei szezontól egy pezsdítő eseménnyel búcsúzunk, hogy szeptembertől újult erővel folytassuk Borvacsora Classic, Prémium, és Superior sorozatunkat.

 

Az utóbbi időben a habzóborok álló vizét felkavarta néhány úttörő magyar pincészet, köztük a legmodernebb Kreinbacher, akinek pezsgője immár vezeti a hazai eladási listákat kategóriájában.

 

A 2002-es alapítású birtok fejlesztése 2011-ben érkezett következő nagy állomásához az Európai Uniós támogatással megvalósult új birtokközpont, borászat és pezsgőpincészet átadásával.

 

2014-ben a Kreinbacher Birtok első itt készített pezsgőivel is bemutatkozott, újabb fejezetet nyitva a hegy történetében. 

 

 

 

 

 

A pezsgőkészítésben Stefano Dini és Christian Forget a champagne-i Domaine Paul Bara pincemestere segédkezett.

 

Díjak, elismerések

 

A harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC) az eddigi Prestige Brut ezüstérem, Extra Dry és Brut Classic pezsgők bronzérme mellé, most aranyérmes lett Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum.

 

A Magnumot olyan kimagaslónak értékelte a Tom Stevenson nevével fémjelzett szakértő zsűri, hogy a londoni díjátadó gálán két Best in Class díjat is átvehettünk.

 

 

Új otthon

 

A magyar pezsgőkészítésben eddig kiaknázatlan lehetőségre bukkantak a Somlói borvidéken, melyről Juhfark, Furmint, Chardonnay, és Pinot Noir szőlők felhasználásával készítenek fajta-, és cuvée pezsgőket.

 

A legfontosabb feladatot maga az idő végzi. A palackok érlelése 24−36 hónapon át tart, minden tételnél a minőségi pezsgők kategóriájában előírt, 9 hónapos érlelési idő minimum kétszeresét veszik alapul. Ez természetesen a pezsgők fejlődésével többszöröződhet, de kevesebb sosem lehet.

 

Méthode Traditionelle pezsgőiket széles szortimentben készítik, melyeket hozzájuk méltó környezetben-, egy hatfogásos menüvel szeretnénk bemutatni Önöknek.

 

A vacsora során a jelenleg elérhető teljes Kreinbacher pezsgő szortiment mellett, egyedi somlói rosé bor, és champagne-i Paul Bara testvér-pincészet pezsgője is bemutatásra kerül.

 

 

 

Kreinbacher Brut Classic 

Brülézett lágy kecskesajt, citrusos reteksaláta 

Kreinbacher Rosé 2016

Tigrisrák pezsgős málnasabayon, pármai sonka

Kreinbacher Prestige Brut 

Szarvasgombás kacsamáj krusztában, sült füge, briós, karamelizált bébicékla

Kreinbacher Prestige Brut 2011 Magnum 

Sáfrányos rizottó mangóval, lazac, kagyló, édeskömény és zeller 

Paul Bara Brut Réserve - Champagne

Makréla, bébi zöldség, cukkinivirág, tempura 

Kreinbacher Extra dry

Sült ananász mille feuille

 

A hatfogásos vacsora és borsor ára 16 900 Ft.

 

Dátum: 2017. június 22, csütörtök 19 óra.

 

  

Olasz est a Farnese csoport boraival- 2017. június 8., csütörtök 19 óra.

Június 8-án egy estére éttermünkben a Trattoriák hangulata elevenedik meg. Ezúttal ugyanis elismert dél-olasz termelők boraival ismerkedhetsz meg. 

A Farnese cég összesen 7 nagy dél-olasz és szicíliai pincészetet tömörítő csoport, mely 2016- és 2017-ben az év olasz bortermelőjévé választott több nemzetközi szervezet. Boraik több száz díjat és elismerést kaptak olyan nagy nemzetközi versenyeken és szaklapokban, mint a Decanter, International Wine and Spirit Competition, Wine Spectator, Mundus Vini, AWC, The Vine Advocate by Robert Parker.

 

A rendkívül gazdag borkészítési hagyományokkal rendelkező Olaszroszágban a szőlő nemesítését, és borok készítését még az Etruszkok honosították meg kb. Krisztus előtti 8. században. Olaszország ma nem csak a világ egyik legnagyobb bortermelője, hanem a legtöbb szőlőfajtával rendelkező is. Jelenleg mindegy 1200 fajtát tartanak nyilván.

 

A gazdag domborzati, éghajlati és talajviszonyoknak köszönhetően nagyon sokszínű az olasz bor, az északi régiók nagyon kedveznek a hűvösebb klímát kedvelő fehér fajtáknak, míg a déli területeken olyan szőlőfajták maradtak meg, melyek kimondotan kedvelik a hőséget és nagyon magas napsütéses órák számát. A domborzati viszonyok miatt gyakran 800-1000 méteres tengerszint feletti magasságban történik a termesztés. A vulkanikus talajnak köszönhetően nagyon gazdag ízösszetétel és ásványanyag tartalom lelhető fel a borokban, melyek így a sok éves érlelésre is alkalmasak lesznek.

Mi ezúttal Dél-Olaszországra és Szicíiára koncentrálunk, ahonnan tipikus helyi fajtákból készült borokat kóstolunk. 

A 6 különböző pincészet borai olyan szőlőfajtákból készülnek, mint pl. Grillo, Aglianico,a Nero di Troja, vagy az idehaza talán legfelkapottabb Primitivo, melyet túlérett állapotban kézzel szüretelik, majd a válogatást követően préseslik, héjon áztatják és több éves érlelésnek teszik ki.

A borok mellé Gábor séfünk 6 fogásos exkluzív olasz menüt komponált, melyhez a borokat Polgár Géza olasz borok szakértője mutatja be nekünk a vacsora folyamán.

A menü

 Fantini - Rosé Gran Cuvée Brut - Vino Spumante

Vörös tonhal chilis avokádóval és fügés crostinivel

Farnese Zabù - Grillo Terre Siciliane IGT

Polip carpaccio spárga ágyon, szarvasgomba pestoval

Vigneti del Vulture - Pipoli - Rosato Basilicata

Ibolyás rerbarbara krémleves feketekagylóval és juh sajt

Vigneti del Salento - I Muri Primitivo Puglia IGP

Rozmaringos kacsasült, vargányás fekete tésztával és ibolyás marsalával

Cantina Diomede - Lama di Pietra Nero Di Troia

Báránygerinc fűszeres bundában, gnocchi, portóis barolo mártás

Luccarelli - il Bacca - Primitivo di Manduria

Mandulás Caprese torta, Primitivo-s mazsolakrémmel 

A hatfogásos vacsora és borsor ára 15 900 Ft.

 

 

Vulkanikus Borok Kóstolója-Szászi Endre és Babiczki László

Ezúttal nem is egy, hanem mindjárt két fantasztikus kézműves borászt látunk vendégül havi megrendezésű borvacsora eseményünkön. A vacsora témája ezúttal a vulkanikus termőterületen készített bor.

A két borvidék teljesen eltérő adottságokkal rendelkezik, mindeközben az egyetlen közös vonásuk, hogy mindkettőnek vulkanikus kőzeten képződött talaja van.

A vulkanikus bor jellemzően inkább ásványos, sűrű, friss, finoman sós, feszes, és sokáig élettel teli.

A két borász teljesen más stílussal rendelkezik.

Mátra

Hazánk második legnagyobb, és még abszolút felfedezésre váró borvidéke. Andeziten, riolittufán képződött barna erődalaja és csapadékosabb, hűvösebb klímája inkább a ropogósabb- illatosabb fehérborok készítésének kedvez, mindemellett az elmúlt évtizedben a a könnyebb vörösborok is megjelentek. Ennek egyik iskolapédája a Gyöngyöstarjáni Kovács Borház, aki széles portfólióban készít gyümölcsös, jól iható vörös borokat. 

Babiczki László

A juni borászok oszlopos tagja, aki fiatalos lendületével színfoltja egész Mátrai borvidéknek.  Számos gasztronómiai eseményen, fesztiválon találkozhatunk vele. Gyöngyössolymoson a kézműves borkészítési iskolát követi. Fehér borai elsősorban friss, virág és gyümölcs illatukról híresek. Fajtái: olaszrizling, Szürkebarát (Pinot grigio), Leányka (Mädchentraube), Muscat ottonel, Tramini, Sauvignon blanc, Chardonnay. Rosé borát elsősorban Kékfrankos szőlőfajtából készíti. Pinot Noir-ral is többen próbákoznak a borvidéken, mely egyre szebb arcát mutatja. Cabernet Frac bora meglepetés.

Badacsony

Az elmúlt években hazánk egyértelműen egyik legfelkapottabb borvidéke. A balatoni régión belül is egy gyöngyszem. A Balaton- környéki talajösszetétel az egyik. Már a Római korban is készítettek itt borokat. A balaton közelsége miatt a visszatükröződő nap sugarai nappal, a balaton víztömegének közelsége pedig éjjel fűti a lejtőket. Talaja helyenként lösz, de a hegytető felé haladva a bazalt és a bazalttufa lesz a meghatározó. A bazalt elnyeli a nap melegét, majd éjszaka visszasugározza a szőlőtőkékre, így védve az ültetvényeket az éjszakai nagymértékű lehűlésektől. 

A borvidék emblematikus bora a Kéknyelű, míg az elmúlt években a legnagyobb szerep az Olaszrizlingnek és Rajnai Rizlingnek jutott.

Szászi Endre

A borkedvelők számára neve a természetes kézműves borokéval fonódott össze. Biodinamikus gazdálkodást folytat, kézi metszésű, és válogatású szőlő, spontán erjesztett borok. A birtok kínálatát jellegzetes badacsonyi fajták teszik ki, ezen kívül néhány nemzetközi fajta is megjelenik.

Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Rózsakő, Zeus, Zenit, Ottonel muskotály,  Cabernet sauvignon, Pinot noir.

 

 Endre ezen kívül számos elfeledett, vagy kihalt szőlőfajta újratelepítésével is kísérletezik, mint például a Csóka. Természetesen édes, késői szüretelésű borai egészen kuriózumnak számítanak.

 Az eseményen a már tőlünk megszokott minőségben hatfogásos menüsorral készülünk, melyet kifejezetten a borok mellé komponál Janek Gábor séfünk.

Az estén mindkét termelő borai bemutatásra kerülnek.

A vacsorán bemutatásra kerülő borok.

A menü

Babiczki Irsai - Szászi Kéknyelű

Kacsamáj paté bodzakaviárral, madár salátátácval, irasai vinaigerttel

Babiczki Rosé - Szászi Rosé

Fűszeres garnéla rebarbarával és eperrel

Babiczki Szürkebarát- Szászi Rózsakő

Nyúlgerinc fűszeres pankóban spárgával Rózsakő Sabalyon

Babiczki Chardonnay- Szászi Szigligeti Olaszrizling

Fogas vaníliás karlábéval, bébi kukoriával és fokhagymás mángolddal

Babiczki Pinot Noir - Szászi Csóka

Rib eye rolád vargánya raviolival, kápiával, vörösboros jusvel

Babiczki Cabernet Franc- Szászi Olaszrizling kései

Mousse duett- Fehér barack és Feketebodza

A hatfogásos vacsora és borsor ára 14 900 Ft.

 

 

 

Borvacsora Prémium Kardos Gáborral- Március 23

A Borászportál partnereként mi is csatlakozunk a Tokaji Március hónaphoz, így az eseménysorozat elemeként ezúttal Kardos Gábort ifjú borászt látjuk vendégül március 23-án.  

A családi pincészetet ketten alapították édesapjával, aki azóta a szőlész-, Gábor pedig a borász és kereskedő feladatát látja el. Filozófiája, hogy a szőlő természetes szépségét a lehető legkevesebb beavatkozással töltse palackba. 

A juni borászok egyik alapító tagjaként borait évek óta kiemelt figyelem övezi többek közt a DiVinoban való szereplésének köszönhetően (melynek nagykereskedelmét mellesleg ő látja el).

 

 

Tokaj- Hegyalján 3 hektárnyi mini gazdáságból építkezve a dűlőszelektált fajtaboroktól a könnyed nyári hűsítőkig számos izgalmas bort és pálinkát készítenek. 35 és 50 éves tőkékről szüretelve legfontosabb dűlőik a Betsek, Padihegy és Nyúlászó. 

Miért épp Tokaj?

A talaj, klíma és szőlőfajták ehhez hasonló egymásra találása szinte példa nélküli. Bátran lehet nevezni a világ egyik legkülönlegesebb bortermő vidékének, ahol az édes borok mellett immár világszínvonalú száraz fehér borok készülnek. Az eseményen a már tőlünk megszokott minőségben hatfogásos menüsorral készülünk, melyet kifejezetten egy - egy bor mellé komponál Janek Gábor séfünk.

 

Az estén a Kardos Birtos teljes szortimentje mellett vertikális évjáratkóstolóval is készülünk kiemelkedő boraiból.

A vacsorán bemutatásra kerülő borok:  

Ziccer 2015

Lazac textúrák salátával és naspolya vinaigrettel

Supreme 2013

Édeskömény leves karalábéval, grillezett rákfarok, karamellizált birsalma

Supreme 2012

Vajhalsteak zöldség crustában levendulás karfiollal és ánizskaporral

Betsek 2012

Sertésszűz szegfűbors glaceban, csicsókával és mizumás mézes körtével  

Tündérmese 2015

Rákóczi túrós by Szuhánszky

Fordítás 2013

Kéksajt aszalt barack dió, kakukkfüves méz

A hatfogásos vacsora és borsor ára 14 900 Ft. 

 

 

 

Takler András Exkluzív borvacsora február 16.

Február 16-án Szekszárd és talán az ország egyik legjobb borászata, a Takler pincészet látogat el hozzánk.

A családi pincészet legfiatalabb tagja Takler András otthonosan mozog nálunk, hisz korábban már több alkalommal kápráztatott el minket emblematikus boraival.

Az eseményen a már tőlünk megszokott minőségben hatfogásos ételsorral készülünk, melyet kifejezetten egy - egy bor mellé komponál séfünk. 

Egy jó kör: A párosítás nem csak azért különleges, mert András évek óta az egyik legkedveltebb borász a Gesztenyésben, hanem mert 2017-es Magyar Borok Bálján mindketten exkluzív kiállítókén veszünk részt.

A  február 25-én megrendezésre kerülő XII. bálon a Gesztenyés Nagyvendéglőt érte a megtiszteltetés, hogy mások mellett (Costes Downtown, Corinthia, Zila) az egyik exkluzív ételszolgáltatóként vegyen részt.

A bálon Szepsy Hasznos Furmintja és Takler András Kékfrankos reserve bora mellé készítünk egy-egy fogást a megjelenő szűk körnek.

A február 16-án hozzánk ellátogatók egy héttel a nagyközönség előtt megkóstolhatják András Kékfrankos borához megálmodott ételünket, ugyanis a két vacsorán e fogás azonos lesz.

A vacsorán az alábbi étel- bor párosítások kerülnek bemutatásra:

Pinot Noir Rosé 2016

Kecskesajtos céklatortácska áfonyakaviárral

Syrah 2015

Érlelt sonkába tekert füstölt vajhal fűszersaláta szeder vinaigrettel és briós chips

Merlot 2015

Francia bárány gulyás erdei gombás raviolival

Kékfrankos Reserve 2013

Konfitált kacsacomb vargányás maceszrolád, fekete ribizli eszpuma, vaníliás dohány jus

Bikavér Reserve 2013

Rostélyos fűszeres kápiával, rókagombával és sült zöldségekkel

Cabernet Franc Reserve 2009

Csokoládé, mogyoró, rozmaring, kávé

Időpont: Február 16, csütörtök 19:00.

A hatfogásos exkluzív vacsora korlátlan bor és ásványvízfogyasztással: 15 900 Ft

 

Borász a Zongoránál- örökzöld slágerek New Yorktól Budapestig.

 

 

 

Liszkai Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot. Hollandiába került, Maastrichtban vendéglátóipari főiskolát végzett, megtanult négy nyelvet. 24 évesen már éttermet nyitott, sikeres üzletember és zongoraművész lett. 1975-ben Kanadába költözött, és egy hatalmas birtokot igazgatott a Sziklás-hegységben A 90-es években Magyarországon bekövetkezett rendkívüli változásoknak köszönhetően elhatározta, hogy visszatér gyökereihez.

 

 

Szenvedélyesen megalkotott egy 10 hektáros monoszlói borászatot a Káli-medencében, amelynek múltban elhanyagolt földjéből elsőrangú vörösborokat palackoznak. E terület Magyarország legjöbb bortermő földjeként van nyilvántartva. A Pangyéri dűlő hivatalosan Magyarország legjobb dűlői között szerepel, a maximum 400 pontos rendszerben 385 pontot tudva magának (maga mögé utasítva hazánk több nagynevű borvidékét). Országosan az ilyen, 380 feletti összpontszámmal besorolt termőhelyek területe alig haladja meg az 1 %-ot.

A szőlőben mára már elsőrangú vörösborokat palackoznak, melyek rangos hazai és nemzetközi versenyeken kiválóan teljesítenek.

Mit sem bizonyít jobban, hogy a Liszkay  Cabernet Sauvignon 2008 bronzérmet, a Liszkay Cabernet Franc 2008 ezüstérmet nyert a 2011-es londoni Decanter Világ Borversenyen. 

Pinot Noir Rosé 2015

Welcome

Szürkebarát 2015

Hideg kecskesült sajttal és kacsamájjal

Pinot Noir 2011

Cékla abált császárhússal és füstölt fürjtojással

Giulia 2013

Fűszeres szilvabatyu meggyes”hurkával” 

Cabernet Franc Barrique 2012

Vadkacsamell karamellizált céklával, vagányával és búzakásával, feketeribizlivel

Cabernet Sauvignon Barrique 2011

Szavas bélszín vörös áfonyával, édesburgonyával és hízott kacsa májával

Merlot 2011

Csokoládé triológia aszaltszilvával

Időpont: 2016. november 24. 19 óra

A vacsora ára: 14900 Ft, mely tartalmazza az exkluzív 6-fogásos menüt, korlátlan bor és ásványvíz fogyasztást.

 

Az elmúlt időszak néhány borkóstolója:

 

4b3c.tmp

 

Haraszthy Vallejo-Szeptember 29

haraszthy_portfolio

Az őszi kavalkád és szüreti időszak kezdetével éttermünkben is kezdetét veszi a borkóstolók szezonja mely ősztől kora nyárig tart.

Első alkalommal mindjárt Etyekre, a Haraszthy Vallejo Pincészethez kalauzoljuk el. A magyar-argentin szerelem gyermekeként a pince 1996-os alapítást követően vágott bele a borkészítésbe "a tradíció új ízei" - mottóval, mely remekül leírja stílusukat. A borkészítésben nem félnek ötvözni a hagyományos borkészítési eljárást az újvilági stílussal.

Haraszthy-Oreghegy_300Haraszthy-Sauvignon-Blanc_300

A pincészet modern és kíméletes feldolgozási technológiát követ,  különös gondot fordítva arra, hogy csak tökéletesen beérett, egészséges szőlőből készüljön bor. A bogyózást válogatási fázis előzi meg, így csak tökéletesen érett, egészséges szőlővel dolgozik. A kíméletes préselést követően irányított technológiával erjednek borok.

Palo-Alto-Winery-1-1024x674

Haraszthy Ágoston (1812-1869) izgalmas, cselekményekben bővelkedő élete nem véletlenül lett a borászat névadója. Grófnak és ezredesnek adta ki magát (noha nem volt született arisztokrata, de nemes és rendőrtiszt igen.) Európa hercegi szalonjaiban, sőt San Francisco cifra újgazdagjai közt is egyformán otthonosan mozgott. Kalandor,  tán szélhámos is megszállott, kiállhatatlan és,  zseniális is egy emberben. Ma már úgy tartjuk számon e hajdani bácskai magyart, mint a kaliforniai szőlőkultúra atyját.

harazsthy

Pázmányi Dániel borász amellett, hogy Etyeken alkot kiemelkedő tételeket, rendszeresen látogatását teszi a pincészet argentin és kaliforniai területein is, hogy elkészíthesse kedvenc borait. Kíváncsi vagy milyen lehet egy mendoza-i Malbec magyar stílusban elkészítve, vagy egy Öreg-hegyi fehér cuvée kaliforniai tölgyben érlelve? Akkor szeptember 29-én csütörtökön gyere el hozzánk a szezon nyitó borkóstolónkra. A 7 tételes bor sor mellé séfünk főz méltó fogásokat.

Az alábbi hétfogásos menüsorral várunk!

Sir Irsai 2015

Nyúlgerinc kocsonya szőlős fűszersalátával

Sauvignon Blanc 2015

Grillezett kecskesajt hidegen almasalsa-ával

Öreg Hegy 2013

Füstölt angolna vaníliás őszibarack mousse-szal és sütőtökkel

Chardonnay 2013

Hízott kacsa mája vaníliás karfiollal és paradicsom tatárral

Pinot Noir Öreg Hegy 2014

Ropogós kacsamell sült kápáival szilvával és őszi vargányával

Fantastico Malbec 2010

Marha trió szedres céklával, és édesburgonyával

Tantara Pinot Noir 2012 Santa Maria

Csokoládé málnával és ribizlivel

Vegetáriánus és borsor nélküli vacsorával kapcsolatban érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken.

Időpont: 2016. szeptember 29.

Helyszín: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő 2092 Budakeszi, Szanatórium u. 2.

www.budaigesztenyes.hu

www.facebook.com/BudaiGesztenyesEtterem

Az exkluzív hétfogásos menü ára 12 900 Ft, mely tartalmazza a korlátlan ásványvíz és bor fogyasztást.

 

 

slide-1

 

Ifj. Dúzsi Tamás- 2016. Május 26

3duzsi_primor_1

Május 26-án, este 7 órától újra átadhatjuk magunkat a borok és ételek harmóniájának, ezúttal a Dúzsi pince boraival.

A pince története 1992-ben indult miután nagyszülei áldozatos munkájának gyümölcsét,  egy 3,3 hektáros területet vett át Dúzsi Tamás borász, tanár, kerékpárversenyző.

 

A kezdetben kis családi pincénél feleségével ketten művelték a szőlőt, majd a család bővülésével egyre többen besegítettek.

Az öt gyermek közül Ifjabb Dúzsi Tamást ragadta magával legjobban a szőlőművelés szeretete. Tamás az egyetem elvégzése után először Geisenheimben, majd Montpellier-ben és Portugáliában ismerkedett tovább a borkészítéssel. A jelenleg 17 hektárral rendelkező pincészetnél szerves részét képzi a szőlő művelésének és apjával közösen készítik a borokat.

duzsi_rozeim4

A  jogosan “rozékirály-ként” elhíresült Dúzsi termelésének 70%-át a rozé borok adják, a legkülönbözőbb szőlőfajtákból, összesen 11 félét készít.

Az utóbbi években a kékszőlő mellett megjelentek a fehérborok is, Fürtike és Ifj. Tamás által elsőként készített vörös szőlőből fehérbor a blance de noir.

A pincészet 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott a zsűri egyhangú döntésével.

A pincészet a jól iható fajtaborok mellett dűlőszelekciókat és házasításokat is készít. Kísérleteznek olyan Magyarországon különleges fajtákkal, mint a Shiraz vag a Meniore,  házasításaik pedig rendre utasítják maguk mögé a legnagyobb nemzetközi versenyeken a nagy francia és olasz termelőket is.

Pentaton Cuvé 2009-  Mundus Vinin ezüstérem, Vinagóra aranyérm.

Görögszó 2009-Vinalies Internationales versenyen a legjobb vörösbor díját kapta meg.

Ó Vörös- Mundus Vini németországi, 2008-as borversenyen ezüstérmet kapott.

Dúzsi a nemzetközi rosé versenyeken is tarol, a 2014-es Mondial du Rosé versenyen 9 magyar díjazott közül 5 rosé az ő keze közül került ki, melyet arany vagy ezüstéremmel díjaztak.

 

duzsi_tamas_gorogszo_2012_k_2

 

A pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi borászatok gondosságához és mívességéhez hasonlítható, ugyanakkor a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, így a szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.

Az alábbi hétfogásos menüsorral várunk!

Fürtike 2015

Zöldspárga hideg hollandival ropogós kenyér chips-en

Kékfrankos Rosé 2015

Pisztráng krém ikrával lágy tormamousse-szal

Cabernet Savignon Rosé 2015

Hideg eper consomme rebarbarával és kagylóval

Ó vörös birtokbor- Estate wine 2013

Göngyölt kacsacomb krémes lecsóval és újburgonyával, vajas lencsével

Kékfrankos Válogatás- 2012

Ropogós kacsamell májával, szedres gnocci-val és borsos szilvahabbal

<p sty