Események

Főoldal/Események

Borvacsorák, tematikus estek, gasztronómiai élvezetek.

2018-05-11

Különleges borkóstolók 2017/2018

 

Számunkra a bornak különleges helye van kínálatunkban. Igyekszünk az évjárathoz méltó legjobb borokat fellelni, és a lehető legszélesebb skálában a fogyasztók elé tárni azok minden csínját. Ennek érdekében bor szortimentünket jellemzi, hogy legalább 80-100 tétel közül választhat a hozzánk betérő vendég, és ezek jelentős részét pohárral is kínáljuk.

A bor szeretetét koronázzák meg nálunk a havonta megrendezésre kerülő borkóstolóink, melyek alkalmával a borok és a gasztronómia szerelmeseit szeretnénk összehozni egy tematikus esemény keretében, vagy egy konkrét borász szortimentjére alapozva.

 

Ilyenkor séfünk Janek Gábor a borok mellé komponált ételekkel szeretné vendégeinket elkápráztatni. Minden bor egyedi, így nem születik két egyforma étel sem. Minden menüsorral a borász remekművei előtt tisztelgünk. Az eseménysorozatot Classic, Prémium és Superior név alatt tartjuk.

Akik korábban már jártak nálunk: Takler, Tringa, Gere Andrea, Miklóscsabi, Figula, Laposa, Ráspi, Demetervin, Demeter Csaba, St. Andrea, Konyári János,  Hernyák Tamás, Vida Péter, Vylyan, Szeleshát, Kiss, Gábor, Dibonis, Matias, Janus, Ákos István, Jekl, Kislaki Bormanufaktúra, Haraszthy, Liszkay, Babiczki, Szászi, Bolyki és még mások..

Az őszi kavalkád és szüreti időszak kezdetével éttermünkben is kezdetét veszi a borkóstolók szezonja mely ősztől kora nyárig tart.

 

A vinotékák, borbárok, sétáló borkóstolók, fesztiválok és pincelátogatások korszakában a vendég számtalan borkóstolási lehetőség közül választhat.

Mégis éttermünk hetedik éve töretlenül szervezi a borkóstolókat.

Miért a Gesztenyés?- Gasztronómiai színfolt.

Éttermünk egyedülálló lehetőséget biztosít az ételek és borok harmóniájának megismerésére ezen eseményeken keresztül, miközben családias szűk körben a borász a lehető legjobban bemutatásra kerül.

Egy borvacsora esemény szervezését mindig hosszas előkészületek előzik meg.

A meghívni kívánt borász előbb egy gazdag szortimentet ajánl részünkre, melyből a legszebb 6-8 tétel kiválasztása után azok kóstolására kerül sor.

Az ételek minden esetben a borok mellé írjuk, szezonalitást, aktualitást kölcsönözve az ételnek, utalva lehetőség szerint utalva a témára, vagy a borász sajátosságaira. Igyekszünk a lehető legfrissebb gasztronómia trendek és konyhatechnológiák alkalmazását is szem előtt tartani.

Ősztől folytatódik eseménysorozatunk és 2017-ben összesen 3 eseménnyel várunk, majd 2018- januárjától májusig még további 4 bor/ pezsgő témájú vacsorát hirdetünk.

 

Mátra Május - Kovács Zita és Babiczki László

Május 24. Csütörtök 19 óra

 

Májusban úgy gondoltuk, hogy csatlakozunk a Mátra Május kezdeményezéshez, és elhozunk egy borvidéket két fantasztikus és fiatal borász tolmácsolásában. A vulkanikus Mátra különleges adottságait még kevesen fedezték fel, viszont a borvidék már így is kiemelkedő borászokat termelt ki. Laci és Zita is fiatalon, a családi gazdaságban kezdték művelni a szőlőt, mára meghatározó húzóerővé váltak a borvidéknek. Fiatalos, lendületes stílusban készítik a kiegyensúlyozott és harmonikus boraikat.

 

Mátra

 

Hazánk második legnagyobb, és még abszolút felfedezésre váró borvidéke. Andeziten, riolittufán képződött barna erődalaja és csapadékosabb, hűvösebb klímája inkább a ropogósabb- illatosabb fehérborok készítésének kedvez, mindemellett az elmúlt évtizedben a a könnyebb vörösborok is megjelentek. Ennek egyik iskolapédája a Gyöngyöstarjáni Kovács Borház, aki széles portfólióban készít gyümölcsös, jól iható vörös borokat. 

 

A vulkanikus mátrai bor jellemzően inkább ásványos, sűrű, friss, finoman sós, feszes, és sokáig élettel teli.

 

 

Babiczki László

 

A Juniborászok oszlopos tagja, aki fiatalos lendületével színfoltja egész Mátrai borvidéknek.  Számos gasztronómiai eseményen, fesztiválon találkozhatunk vele. Gyöngyössolymoson a kézműves borkészítési iskolát követi. Fehér borai elsősorban friss, virág és gyümölcs illatukról híresek. Fajtái: olaszrizling, Szürkebarát (Pinot grigio), Leányka (Mädchentraube), Muscat ottonel, Tramini, Sauvignon blanc, Chardonnay. Rosé borát elsősorban Kékfrankos szőlőfajtából készíti. Pinot Noir-ral is többen próbákoznak a borvidéken, mely egyre szebb arcát mutatja. Cabernet Frac bora meglepetés.

 

 

Kovács és Lánya

 

A Kovács családban apáról lányára száll a borászmesterség. Kovács László 1999-ben alapította a jelenlegi Kovács Borászatot, és gazdagította saját dűlőkkel a nagyszülőktől örökölt szőlőbirtokot. Azóta folyamatos az újabb, egyre minőségibb terméssel büszkélkedő ültetvények vásárlása, telepítése és a szőlészet-borászat fejlesztése. Küldetés továbbra is az, hogy a Mátra varázslatos sokszínűségét legjobban kifejező borok szülessenek. 2011-ben a borász lánya, Kovács Zita szintén visszatért az elődök hagyományához, így ma már ő is a családi vállalkozás oszlopos és lelkes tagja édesapja mellett.

Az eseményre 6 fogásos menüvel és 6-6 borral várják mindkét pincészet részéről.

 

Menü

Kovács - Fruska 2016, Babiczki Irsai Olivér 2017

Lazac, spárgával és bodza vinaigrettel

Kovács - Pipacs Rosé 2017 -  Babiczki Cabernet Sauvignon Rosé 2017

Kecskesajt tricolor paprikával és salátával

Kovács - Hárslevelű 2017, Babiczki Chardonnay 2013

Zöldfűszeres töltött nyúlgerinc, almás édeskömény rizotto

Kovács - Fajzat Cuvé 2016, Babiczki Pinot Noir 2015

Pirított marhaszegy, paszternák krémmel, kápiával

Kovács - Syrah 2015, Babiczki cabernet Franc 2015

Kacsacomb rolád kucsmagombával, kukoricalepénnyel, portói mártással

Kovács - Zitakötő 2016, Babiczki Pinot Grigio 2016

Tavaszi gyümölcs textúrák

A menü tartalmazza a hatfogásos vacsora és a 6 tételes borsort, valamint az ásványvíz fogyasztást. 

A menü: 15 900 Ft/ fő.

Előfoglalási ár május 2-ig: 14 500 Ft/ fő.

(Más kedvezménnyel nem összevonható)

 

Zsirai Katalin - Tokaj – Somló - Villány

Április 26.

A kezdetben kedvtelésként, a monoton irodai munkából való menekülés reményében induló borászkodás, mára egy több borvidéken is jelen lévő, összesen 18 hektár szőlőt művelő pincészetté nőtte ki magát.

Majd Zsirai Csaba alapító hirtelen távozása a két lányára, Katára és Petrára hagyta a birtok irányítását, akik rövid gondolkodás után belevágtak a borászkodásba.

A birtok központja Tokaj, Mádon lett berendezve egy vendégház is. Nagyon szép dűlőkön tudnak itt termelni: Középhegy, Holdvölgy és Betsek, a tőkék átlag életkora 40 év. Tarcalon Élő hegy-, Rátkán pedig Padihegy dűlőn folyik a szőlőtermesztés. Somlón 1,5-, a Villányi borvidéken (Palkonyán) pedig 2 hektáron termelnek.

A borokhoz való érzékük hamar felszínre jött, édesapjuk (Csaba, az alapító) hirtelen távozása után 2013-ban készítették első önálló borukat. Számos új kezdeményezésnek tagjai, például a Tokaj Y-nak is, mely 5 rendkívül fiatal tokaji borász alapításával jött létre. Petra a pincészet ügyvezetője, míg Kata a borászkodásban veszi ki nagyobb részét.

Borkészítésben nem ismernek kompromisszumot, a belépő szintű borok is nagyon szépen kihangsúlyozzák a borvidékek vonalait és jellemző ízjegyeit, nem véletlenül évek óta Best Buy kategóriában tartják nyilván termékeiket.

 

 

A testvérpár elismerését mi sem mutatja jobban, mint, hogy Kata nemrég a Forbes 30 sikeres fiatal listáján is helyet kapott, 2018-ban pedig első női borászként Gál Tibor emlékdíjat nyert (Tokaj Y- alapítótársa Várkoly Ádám 2017-es győzelme után).

Az este során mindhárom borvidékről hoz nekünk fantasztikus borokat.

Az alábbi borsorral várunk az eseményen.

Múzsa Rosé 2017 - Villány

Céklás lazacrózsa, epres rebarbara lekvár

Hárslevelű 2015 - Tokaj

Medvehagymás harcsa sushi, édesköményes zellerkrém

Furmint 2015 & Betsek Furmint 2015 - Tokaj

Szarvasgombával töltött kacsamell, sárgaborsókrém, sült zeller

Nagy-Somlói Furmint 2015 

Fehérboros mangalicasült, juhtúrós rétes, spárga

Kadarka 2017 -  Villány

Pirított borjúmáj, kápiakrém, slambuc

Fordítás 2011 -  Tokaj

Mandulapite fahéjas almafagylalttal és chilis eperrel

A menü tartalmazza a hatfogásos vacsora és a 6 tételes borsort, valamint az ásványvíz fogyasztást. 

A menü: 16 900 Ft/ fő.

Előfoglalási ár április 24-ig: 15 000 Ft/ fő.

(Más kedvezménnyel nem összevonható)

Online asztalfoglalás ide kattintva.

 

Haraszthy&Rothbeer - Bor-Sör Párbaj

Május 10. csütörtök 19 óra.

 

Vett már részt olyan eseményen, ahol sört és bort is lehetett kóstolni az ételek mellé? Mi most egy ilyenre invitáljuk.
A Rothbeer hazánk egyik legjobb kisipari sörfőzője, aki most a Haraszthy pincészettel állt össze, és alkottak közösen egy Sauvignon Blanc mustot is tartalmazó sört, a BorBeer-t.

Ennek bemutatására 3 állomásos gasztronómiai túrára invitálják, melynek első állomása május 10-én a Gesztenyés Nagyvendéglő. 

Elhozzák nekünk a Haraszthy legfrissebb évjáratának a borait, valamint különleges kisüzemi söröket.
Mi pedig mindehhez 5-fogásos menüt komponálunk, melyhez lehetőségünk lesz eldönteni, kinek az itala illik jobban, hisz mindegyik fogás mellé kóstoljuk mindkét italt.

Az alábbi 5-fogásos menüvel várjuk!

Sir Irsai 2017- Houston APA 
Nyúlgerinc, akác redukció, fűszersaláta, hüvelyes borsó, fürjtojás

Pinot Grigo 2017 - Ginger Mesiter - Gyömbéres sör 
Kacsamáj pástétom gyömbérzselével, édesköménnyel

Sauvignon Blanc 2016 - Borbeer
Meleg spárgasaláta (spárga, zöldbab, fekete gyökér, répa), grillezett tokhallal és Sauvignon redukcióval

Pinot Noir 2015 - Pyro Mánia- Füstös Porter
Kacsacomb rolád kucsmagombával, céklákkal, és karamellizált Pyro esszenciával

Malbec 2013

Konyakos étcsokoládé torta, füstölt aszalt meggyel, és diós crumble

Rocket Science - Kilépő

A menü tartalmazza a hatfogásos vacsora és a 5 tételes sör-és borsor árát, valamint az ásványvíz fogyasztást. 

A menü: 10 800 Ft/ fő.

Előfoglalási ár május 4-ig: 9 800 Ft/ fő.

(Más kedvezménnyel nem összevonható)

Online asztalfoglalás ide kattintva.

 

 

 

Istvándy - Március 29, csütörtök 19 óra

Egy ikonikus badacsonyi pincészettel vágunk bele a tavaszba.

Az Istvándy család közel 200 éve foglalkozik szőlőműveléssel, mely tudás apáról fiúra száll. A badacsonyi borvidéken hozamkorlátozással készítik a régióra jellemző borokat, mint például a kéknyelűt, melynek szőlője csak Badacsonyban terem, és a pincészet zászlós borát is adja.

De a Balatonbor, Hárslevelű, és Cabernet Sauvignon is a kínálatban szerepel.

A család a borok mellett mangalica és szürkemarha tenyésztéssel is foglalkozik, így a vacsora alkalmával ezen termékeik is megkóstolhatók.
Továbbá az est különlegessége, hogy az Istvándy Családból Gergő és Csilla is elfogadta meghívásunkat, így míg Gergő a borkóstolót tartja, addig Csilla a konyhán segít elkészíteni a fogásokat.


A vacsorán bemutatásra kerülő borok:

Huncutka 2016 - Cabernet Sauvignon Gyöngyöző 

Bizsergés 2017 - Ottonel Muskotály

Fogas mousse bodzás-csalán velüté, capri bogyó popcorn

Hárslevelű 2014 

Lágy sajttal és birsalmával töltött fánk, diópesztó, kaviár

Kékderű 2016 – Kéknyelű

Édesköményes karalábé főzelék, sült mangalica császár, és koriander ecet

Rizling Hegybor 2016 - Olaszrizling, Rajzai Rizling 

Mangalica szűz, ördögszekér gomba, zellernudli, kolbász morzsa

Cabernet Sauvignon 2015

Szürkemarha “ Budapest” módra

Golgota 2015 - Kései Sárgamuskotály

Matcha teás yuzus fiancier, rozmaringlekvár, és golgotás körte mousse

A menü tartalmazza a hatfogásos vacsora és a 7 tételes borsort, valamint az ásványvíz fogyasztást. 

A menü: 16 500 Ft/ fő.

Előfoglalási ár március: 14 700 Ft/ fő.

(Más kedvezménnyel nem összevonható)

Online asztalfoglalás ide kattintva.

 

 

Borvacsora Superior Takler Andrással - 2018. március 1.

Március 1-jén Szekszárd és talán az ország egyik legjobb borászata, a Takler pincészet látogat el hozzánk.

A családi pincészet legfiatalabb tagja Takler András otthonosan mozog nálunk, hisz korábban már több alkalommal kápráztatott el minket emblematikus boraival. Nem titkoltan egyik kedvenc pincészetünk közé tartozik a Takler, nem csak a remek boraik miatt, hanem a három "fiú" elkötelezettsége, szőlőhöz -, és élethez való hozzáállásuk miatt is.

A pincészettel való együttműködésünk nem most kezdődött. Számos közös borvacsorát csináltunk már együtt az étteremben és külső helyszínen egyaránt. Tavaly például a Magyar Borok Bálján főztünk a boraihoz.

A Takler család az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Hasonlóan más borászcsaládokhoz a régióban, ők is Mária Terézia betelepítésének köszönhetően kerültek Szekszárdra. A jelenlegi családi vállalkozásukat 1987-ben alapították, azóta pedig a borász szakma megkerülhetetlen szereplőivé nőttek ki. Jelenleg a birtokot Takler Ferenc és két fia - ifj. Ferenc és András- irányítják.

Tavaly szinte az utolsó palack borokat hozta a vacsorára, idén pedig már az új szüret termékeit mutatják be. A vacsorán emellett bemutatásra kerül Szekszárd legújabb összefogásaként létrejött Grand bor is, mely jelenleg 4 pincészet zászlós cuvéeje. Heimann, Sebestyén, Eszterbauer és Takler mind a saját elképzelésük szerint készítették el a bort. Ami közös bennük, hogy csak a nagy évjáratokban készülhet a bor, minimum 25% Kékfrankos tartalommal, és 5 éves érleléssel. A bor nagyon összetett, ízzel teli, és igazán limitált kiadás :-). Az igazi gourmet-knak tartogatunk még egy különlegességet. A vacsora során a borpincéből felhozunk néhány muzeális 2006-os Primarius bort (viszonyításként a jelenleg futó széria a 2012-es), melyet csak az eseményen 39 000 Ft/ üv helyett 27 000 Ft/ üv áron vehet meg.

Mivel még igencsak benne vagyunk a télben, az eseményre összeválogatott karakteres vörösborok mellé fajsúlyos ételeket párosítanak séfjeink - Gábor és Zsolt.

Az eseményen a már tőlünk megszokott minőségben hatfogásos ételsorral készülünk, melyet kifejezetten egy - egy bor mellé komponáltunk.

A vacsorán az alábbi borok kerülnek bemutatásra:

Pinot Noir Rosé 2017

Kecskesajt áfonya mousse-szal

Syrah 2016

Makréla feketeribizlis céklasalátával

Cabernet franc 2016

Kacsamell aszalt szilvás árpagyönygrizottóval

Kékfrankos Reserve 2015 

Párolt marhapofa kávé, vadmájas hurka, szalvétagombóc

 Bikavér Reserve 2015 

Szarvasnyak erdei gombákkal, polentával és sült kápiával

Szekszárd Grand 2012 (0,5 dl)

Tripla csokoládé textúrák áfonyával és cékla roppanccsal

Időpont: Március 1, csütörtök 19:00.

A menü tartalmazza a hatfogásos vacsora és a borsort (A Szekszárd Grand tételből csak kóstoló mennyiséget), valamint az ásványvíz fogyasztást. 

Előfoglalási ár : 15 500 Ft/ fő.

(Más kedvezménnyel nem összevonható)

Online asztalfoglalás ide kattintva.

2018.01.25. Olasz Est Újra töltve - Toszkán

A tavaly nyári nagy sikerű Olasz Est után folytatjuk kalandozásunkat az olasz tájakon.

Ezúttal télből nyárba repítünk, és Toszkána napfényes dűlőit látogatjuk meg, ahonnan fantasztikus borokat kóstolunk.

Toszkána - mely a reneszánsz szülőhazája - talán Olaszország legismertebb régiója, Pisa, Firenze, vagy a borok szempontjából talán a leghíresebb Montepuciano is mind itt találhatóak.

A régió leghíresebb bora a Chianti, eredet - megjelölésű bora a Chanti Classico, melynek területe Bordeaux után a második legnagyobb szőlőtermesztő vidék és bortermelő hely a világon. A Chianti alapvetően egy házasítás, melyet főleg Sangiovese, Canaiolo és Trebbiano szőlőfajták felhasználásával készítenek, de az utóbbi időben a 100% Sangiovese szőlőfajtából is készülhet. A 3 évnél hosszabb ideig érlelt borok a Riserva, vagy a Superiore besorolást is megkaphatják.

 

Az egyik legnagyobb olasz termelő Farnese csoporttól kóstolhatunk ezúttal is borokat. A Farnese cég összesen 7 nagy olasz és szicíliai pincészetet tömörítő csoport, mely 2016- és 2017-ben az év olasz bortermelőjévé választott több nemzetközi szervezet. Boraik több száz díjat és elismerést kaptak olyan nagy nemzetközi versenyeken és szaklapokban, mint a Decanter, International Wine and Spirit Competition, Wine Spectator, Mundus Vini, AWC, The Vine Advocate by Robert Parker.

A vacsorára 6 fogásos étel-bor párosítással készül Majoros Zsolt és Janek Gábor séf párosunk,  melyhez a borokat Polgár Géza olasz borok szakértője mutatja be nekünk a vacsora folyamán.

Fantini - Rosé - Vino Spumante - Abruzzo

Talaggio karamellizált birssel és prosciutto

Rossetti - Bainco 2016 - Toscan

Borjú carpaccio , sütőtök, mandarinos rukkola pesztó, aszaltparadicsomos focaccia

Diomede - History Fiano  2016 -Puglia

Sáfrányos rizottó tenger gyümölcseivel, provolone sajt

Rossetti - Rosso 2016 -Toscan

Rozmarinogos borjú, erdei gomba, fügés gnocchi, jus

Rossetti - Chianti Classico Riserva 2014 - Toscan

(100% Sangiovese)

Szarvasgerinc, szarvasgombás zellergratin, erdei gyümölcs 

Rossetti - Governo 2015- Toscan 

(70 % sangiovese, 15 % syrah, 15 % cabernet sauvignon)

Vörösboros étcsokoládé, forralt boros meggykrém, pisztácia biscotti, kandírozott narancs

A menü tartalmazza a 6 fogásos vacsora, borsor, valamint az ásványvízfogasztás árát.

A menü: 16 900 Ft/ fő.

Last minute előfoglalási ár: 15 000 Ft/ fő

Már csak pár helyünk maradt.

Asztalfoglalás ide kattintva!

 

Adventi Borkóstoló a Béressel - December 14.

 Idén a decemberi adventi forgatagban is tartunk ünnepi borkóstolót. A legnagyobb magyar magántulajdonú tokaji birtokról látogat meg minket a Béres család.

Filozófia: „Tokaj számunkra szerelem és küldetés. Több száz éves történelmi múlt, rendkívüli adottságok, páratlan borok jellemzik. Napjainkban egy új, izgalmas és ígéretes korszakot
élünk meg ezen a borvidéken; a kérdés, hogy milyen jövőt tudunk teremteni a múlt alapjain.
Bízom benne, hiszem, hogy sikerül visszaállítanunk Tokaj régi jó hírét, határainkon innen és túl.
Ez most a mi feladatunk.”


A szőlő és a bor szeretete mindig élt családjukban. A cseppjeiről jól ismert
tudós, id. dr. Béres József – a kisvárdai kertjében gondozta a szőlőt, melyből bort is készített a saját örömére. 

2002 az indulás éve. A Béres család szőlőföldet vásárolt Erdőbénye határában, amelyből
10 hektárnyi a termő szőlőterület. Megalakult a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, borásza Bárdos Sarolta lett. A pincészet mára kb 50 hektár területtel rendelkezik, amivel a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő tokaji birtok.

Egyetlen gyermekként Béres Melindára hárult a feladat, hogy a család renoméját a bor szakmában tovább fényezze. Melinda a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként, Hollandiában szerzett MBA
diplomát. Borral kapcsolatos ismereteit WSET képzésekkel bővítette a Borkollégiumban, majd 2010-ben nevezték ki a Béres Szőlőbirtok ügyvezető igazgatójának, férje Regéczy Dávid (Furmint USA alapító tag) pedig a kereskedelmi igazgató lett.

Boraikat az évek folyamán több száz hazai és nemzetközi díjjal ismerték el, legfontosabbak talán a Decanter World Wine Awards borversenyen a 2008-as
6 puttonyos aszú boruk a kategória legjobbjának járó Regional Trophy díjat nyerte el. Lőcse dűlőszelektált boruk minden évben a legjobbak közt van, a 2007-es évjáratot Robert M. Parker 93 pontra értékelte, 2011-es borukat pedig a Wine&Spirit Magazin a Top100 Best Buy közé sorolta. 

A Béres család az erdőbényei beruházásával beírta magát Tokaj történelemkönyvébe. Nem csak azért példaértékű ez a gyönyörű birtok, mert a borvidék egyik elmaradottabb régióját indították el a megújulás irányába, hanem arra is jó példa, hogy egy magyar sikervállalkozás a saját hazájában teremt újabb és újabb értékeket.

Pezsgőjüket és aszú boraikat megkóstolni kötelező, a csepp fakultatív :-)

A következő 7-fogásos menüsorral várjuk az eseményre.

Tokaji Pezsgő 100% Hárslevelű 2013

Füstölt vajhal, körtekrém, diós kétszersülttel

Tokaji Naparany Cuvée 2013

Zsályás pisztráng “waldorf salátával” -alma, zeller, birs, dióropogós. 

Diókút Hárslevelű 2013

Nyúlrolád pankóban, karalábéfőzelékkel és mandulával

Lőcse Furmint 2013

Beregi csirke gyömbéres birsalmával és csikókás krokettel

Omlás Furmint 2009

Vadkacsamell kardamomos édesburgonya nudli, fenyő jus

Tokaji Magita 2014

Mandulás fehércsokoládé torta, kéksajt, chilis aszalt sárgabarack zselé

Tokaji 5 puttonyos aszú 2008

Kéksajtos tart

A vacsora ára tartalmazza a 7 fogásos borsort, menüt, valamint az ásványvízfogyasztást: 15 900 Ft/ fő

Online asztalfoglalás ide kattintva.

Ifj. Dúzsi Tamás- Libás ételek - Gesztenyés

 


A Dúzsi családban az öt gyermek közül Ifjabb Dúzsi Tamást ragadta magával legjobban a szőlőművelés szeretete. 
Tamás az egyetem elvégzése után először Geisenheimben, majd Montpellier-ben és Portugáliában ismerkedett tovább a borkészítéssel. 


A jelenleg 17 hektárral rendelkező szekszárdi pincészetnél szerves részét képzi a szőlő művelésének és apjával közösen készítik a borokat.

A pincészet borai közül nehéz olyat találni, amely valamely nagy nemzetközi versenyen ne kerülne díjazásra, csak a "Le Mondial du Rosé"  rozé-világbajnokságon összesen 36 érmet szereztek rozé boraik, ami egyedülálló a világon.


A legfrissebb szüretből Márton-napi rosé, és újbor, Pentaton, Grabóc, Syrah válogatás, libás ételek, és ifj. Dúzsi Tamás, aki korosztálya egyik vezető tehetsége.

Tamás mesél nekünk arról, hogy miért készítenek 12-féle Rosé-t, hogyan lett a Magyar - Portugál Kereskedelmi Kamara Nagykövete, miért hívják meg zsűrinek a legnagyobb nemzetközi borversenyekre, és csak New Yorkban miért tart 46 étterem/ borbár Dúzsi borokat.

A vacsorán az alábbi menüvel várjuk!

Márton-napi újbor rosé 2017

Cabernet Sauvignon Rosé 2016 - Le Mondial du Rosé 2017 ezüstérem

Kápiás kacsa kocsonya

Márton-napi vörös 2017

Kacsmáj terrine fügével és birssel

Öreg tőkék Kadarkája 2013

Karfiol-paprikás textúrák

Syrah válogatás 2013- Mundus Vini 2016 Arany Medál

&