Események

Főoldal/Események

Boros hírek, események, rendezvények

2018-07-24

 

SVÉT Art Piknik

Augusztus 17-19. Győr, Radó sziget

Bizonyára megszoktad már, hogy borkóstolók, gasztronómiai fesztiválok alkalmával is számos helyen botlasz a Gesztenyésbe.

Ezúttal a Svét Art Piknink gasztro-művészeti rendezvényére kaptunk meghívást Győrbe.

 A SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) a vidéki éttermek legjavát összefogó egyesület.

Az Art Piknik a SVÉT események mintájára létrehozott győri gasztronómiai rendezvény, vidéki éttermek és gasztro műhelyek, valamint cukrászdák részvételével, mindezt a hagyományteremtés céljából erőteljes regionális kínálatra építve.

A rendezvény egyik fő különlegessége az, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség által meghívott értékteremtő munkát végző SVÉT aspiráns éttermek első alkalommal mutatkoznak be a közönségnek.

A rendezvényen összesen 16 kiállító vesz részt, zömében éttermek, de lesz borászat, pezsgős pincészet, stb.

A rendezvény egyik fő témája az ökológia és fenntarthatóság, így a rendezvényen való megjelenésünkön is teljesen száműzzük a műanyagok és nem lebomló anyagok használatát.

A rendezvényen az alábbi ételeket kóstolhatod a standunknál.

Tépett mangalica oldalas, rozmaringos burgonyakrém, kovászolt zöldbab, jus

Paprikás süllőpofa, túrós specli, haltepertő, sültpaprikahab

Füstölt szilva, fehércsoki mousse, kávé morzsa

Bővebben a rendezvényről és regisztráció.

A SVÉT kezdeményezésről pedig itt olvashat.

 

Magyar Borok Bálja 2018

 

 

Február 24-én kerül megrendezésre a XIII. Magyar Borok Bálja.

Az ország egyik legnagyobb presztízsű bálja azért különleges, mert nemcsak a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplőinek megjelenése emeli fényét, hanem a legjobb magyar borok készítői is. Itt nem lepődik meg a borkedvelő, ha asztaltársával olyan borról beszélgethet, amelyet ő készített el.  

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2017 után immár második alkalommal a Budai Gesztenyés Nagyvendégélő is főzhet a báli időszak legrangosabb eseményén.

De mire is számíthat egy ilyen eseményen?

A szervezők ismét remek felhozatallal készülnek.

Műsorvezető ismét Ördög Nóra, a fellépők pedig mások közt Kalmus Felícián, Farkas Sándor, Tóth Vera és Tompos Kátya.

A gasztronómiát étel fronton Bolyki Péter - Corinthia, és Janek Gábor&Majoros Zsolt Séf páros - Budai Gesztenyés képviselik.

A bál egyik kiemelt szerepe pedig a magyar borokra való fókuszálás, így megkóstolható lesz a TOP 100 magyar bor magazin által összeválogatott 100 olyan bor, mely a legmagasabb minőségben mutatja be a teljes magyar borpalettát.

Az est egyik megkoronázásaként pedig átadásra kerül a Gál Tibor emlékdíj, melyet 2014 óta a legjobb feltörekvő borásznak ítél a nagyközönség.

A Gesztenyés Nagyvendéglő az alkalomra 3 fogással készül:

-Zsályás pisztráng, „Waldorf saláta”, dió strözel, csuka kaviár

Bor: Kamocsay Ákos Prémium Olaszrizling Sós-hegy-dűlő 2015

-Kávés szarvas nyak, aszaltszilvás szalvétagombóc, ropogós vaddisznómájas hurka, boróka jus

Bor: Gere Attila Kopar 2013

És végezetűl, az egyik legfantasztikusabb bor - Szepsy István 2008-as tokaji Aszúja- mellé készítünk egy nem hétköznapi desszertet:

Gorgonzola bavarois chilis sárgabarackkal, melyet a teljes báli közönségnek cukrászunk Szuhánszky Dávid készít.

 

Az eseményről bővebb információt itt talál.