Események

Főoldal/Események

Boros hírek, események, rendezvények

2018-07-24

 

Olaszrizling Október

Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható. Különlegességét az adja, hogy visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, különös tekintettel a Balaton északi partjának és Egerszólát dűlőinek vulkanikus talajára.

Az Olaszrizling Október célja, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a különleges fajtára, megmutassa kiemelkedő adottságait. Az eseményen 70 termelő legszebb tételei mellett gasztronómiai kiállítók is képviseltetik magukat. Számunkra is fontos, hogy magyar borokat és gasztronómiát mind szélesebb körben ismerjék idehaza, így évek óta kiemelt partnerként veszünk részt a Winelovers nagy borkóstolóin.

Standunkál a borokra hangolt ételekkel várjuk az érdeklődőket.

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest - 1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.

Dátum: 2018. 10. 13. Szombat 14:00-22:00. 

Bővebb információ az eseményről és jegyek ide kattintva.

 

Kékfrankos

SVÉT Art Piknik

Augusztus 17-19. Győr, Radó sziget

Bizonyára megszoktad már, hogy borkóstolók, gasztronómiai fesztiválok alkalmával is számos helyen botlasz a Gesztenyésbe.

Ezúttal a Svét Art Piknink gasztro-művészeti rendezvényére kaptunk meghívást Győrbe.

 A SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) a vidéki éttermek legjavát összefogó egyesület.

Az Art Piknik a SVÉT események mintájára létrehozott győri gasztronómiai rendezvény, vidéki éttermek és gasztro műhelyek, valamint cukrászdák részvételével, mindezt a hagyományteremtés céljából erőteljes regionális kínálatra építve.

A rendezvény egyik fő különlegessége az, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség által meghívott értékteremtő munkát végző SVÉT aspiráns éttermek első alkalommal mutatkoznak be a közönségnek.

A rendezvényen összesen 16 kiállító vesz részt, zömében éttermek, de lesz borászat, pezsgős pincészet, stb.

A rendezvény egyik fő témája az ökológia és fenntarthatóság, így a rendezvényen való megjelenésünkön is teljesen száműzzük a műanyagok és nem lebomló anyagok használatát.

A rendezvényen az alábbi ételeket przentáljuk.

Tépett mangalica oldalas, rozmaringos burgonyakrém, kovászolt zöldbab, jus

Paprikás süllőpofa, túrós specli, haltepertő, sültpaprikahab

Füstölt szilva, fehércsoki mousse, kávé morzsa

A SVÉT kezdeményezésről pedig itt olvashat.

És itt egy pár hangulatkép a rendezvényről.

 

 

 

Magyar Borok Bálja 2018

 

 

Február 24-én kerül megrendezésre a XIII. Magyar Borok Bálja.

Az ország egyik legnagyobb presztízsű bálja azért különleges, mert nemcsak a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplőinek megjelenése emeli fényét, hanem a legjobb magyar borok készítői is. Itt nem lepődik meg a borkedvelő, ha asztaltársával olyan borról beszélgethet, amelyet ő készített el.  

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2017 után immár második alkalommal a Budai Gesztenyés Nagyvendégélő is főzhet a báli időszak legrangosabb eseményén.

De mire is számíthat egy ilyen eseményen?

A szervezők ismét remek felhozatallal készülnek.

Műsorvezető ismét Ördög Nóra, a fellépők pedig mások közt Kalmus Felícián, Farkas Sándor, Tóth Vera és Tompos Kátya.

A gasztronómiát étel fronton Bolyki Péter - Corinthia, és Janek Gábor&Majoros Zsolt Séf páros - Budai Gesztenyés képviselik.

A bál egyik kiemelt szerepe pedig a magyar borokra való fókuszálás, így megkóstolható lesz a TOP 100 magyar bor magazin által összeválogatott 100 olyan bor, mely a legmagasabb minőségben mutatja be a teljes magyar borpalettát.

Az est egyik megkoronázásaként pedig átadásra kerül a Gál Tibor emlékdíj, melyet 2014 óta a legjobb feltörekvő borásznak ítél a nagyközönség.

A Gesztenyés Nagyvendéglő az alkalomra 3 fogással készül:

-Zsályás pisztráng, „Waldorf saláta”, dió strözel, csuka kaviár

Bor: Kamocsay Ákos Prémium Olaszrizling Sós-hegy-dűlő 2015

-Kávés szarvas nyak, aszaltszilvás szalvétagombóc, ropogós vaddisznómájas hurka, boróka jus

Bor: Gere Attila Kopar 2013

És végezetűl, az egyik legfantasztikusabb bor - Szepsy István 2008-as tokaji Aszúja- mellé készítünk egy nem hétköznapi desszertet:

Gorgonzola bavarois chilis sárgabarackkal, melyet a teljes báli közönségnek cukrászunk Szuhánszky Dávid készít.

 

Az eseményről bővebb információt itt talál.