Események

Főoldal/Események

Boros hírek, események, rendezvények

2017-08-04

 

Friss nyári ital-, és borválaszték

Éttermünkben folyamatosan frissül a borszortiment, mely a szezonhoz és évjáratokhoz igazodva lehetőséget biztosít a vendégeinknek, hogy minél szélesebb körben lehetőségük legyen megismerkedni főként a magyar borok fantasztikus világával. 70-80 tételes alap borszortimentünket további tematikus borajánlattal is ki szoktuk egészíteni. Nyáron a fehér-, és rozéborokra helyezzük a hangsúlyt, melyek nagy része éttermünkben pohárra is kérhető. A ház borát tavasztól Babiczki László fiatal mátrai borász készíti számunkra, Irsai Olivér és Cabernet Sauvignon rozé borai igazi nyáti szomjoltók.

oo_logo_final

Olaszrizling Október - 2017. 10. 08. Szombat - Royal Corinthia Budapest

Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható. Különlegességét az adja, hogy visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, különös tekintettel a Balaton északi partjának és Egerszólát dűlőinek vulkanikus talajára.

Az Olaszrizling Október célja, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a különleges fajtára, megmutassa kiemelkedő adottságait, változatosságát. Az olaszrizling nemcsak a mindennapok bora lehet, hanem dűlőszelektált és válogatás tételei által az egyedi alkalmak méltó kísérője is.

A Winelovers partnereként a Gesztenyés exkluzív ételszolgáltatóként vesz részt az eseményen kimondottan a borokra hangolt ételekkel.

Bővebb információ és jegyvásárlás.

 

 

Bordói November Nagykóstoló - 2017. 11. 18. Szombat - Royal Corinthia Budapest

Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi mind a fehér-, mind a rozé- borokét. A kínálatban fontos szerepet játszanak a klasszikus bordeaux-i szőlőfajták, a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot. Ezek aromagazdagsága, potenciálja gyakran komplex, különleges minőségű tételekben ölt testet.


A Bordói November programmal a bordeaux-i fajták, és azok házasításából készült borokat helyezzük középpontba. Emellett a cabernet franc kiemelt bemutatását tervezzük, hiszen ez a fajta hazánkban nagy jelentőséggel bír: egyedi karakterével, fűszerességével fajtaborként is magára irányítja a figyelmet.


November folyamán, a hűvösebb idő beálltával a vörösborokra fókuszálunk, ezeken belül is elsősorban a nagytestű borok kedvelőinek igyekszünk a kedvében járni. A pincészetek, vendéglátóhelyek mellett a kereskedések, szaküzletek együttműködésére kiemelten számítunk, hiszen a karácsony közeledtével a bor ajándék szerepét is hangsúlyozni szeretnénk. 

Pop Up School, Mesterkurzusok, és Csúcsborok terme is vár téged.

 

Kékfrankos

A Winelovers partnereként a Gesztenyés exkluzív ételszolgáltatóként vesz részt az eseményen kimondottan a borokra hangolt ételekkel.

Bővebb információ és jegyvásárlás.

 

 Korábbi események

Pezsgő Június 2017. június 10.

Hazánk jelentős hagyományokkal rendelkezik pezsgőkészítés terén.

Az utóbbi időben a tradicionális pezsgők egyre gyakrabban jelennek meg a pincészetek kínálatában, és mind több borász készít habzó- és gyöngyöző bort is. Egyre többen gondolják úgy, hogy a meleg nyári napokon legalább olyan jól esik egy pohár buborékos ital, mint a különleges események alkalmával. A pezsgő az egyetlen olyan ital, melyet egész évben, a nap bármely szakában lehet fogyasztani.

 

A Pezsgő Június célja, hogy a pezsgőkre, habzó- és gyöngyöző borokra irányítsa a figyelmet.

A Winelovers partnereként a Gesztenyés exkluzív ételszolgáltatóként vesz részt az eseményen kimondottan a habzókra hangolt ételekkel. Ezen kívül egy külön teremben a legnevesebb érlelt Champagne-ok mellé is megkóstolhatod ízkölteményeinket.

Az alábbi ételeket kóstolhatja nálunk:

Konyakban pácolt kacsamáj terrine eperrel, brióson

Vadlazac krém rozskenyéren kaviárral és citrus chipsszel 

Bőségperec füstölt tarjával, salátával és tormakrémmel  

Pulled beef kovászos uborka mustárral és salátával    

 Szarvasgombás pezsgősabayon eperrel és briósmorzsával 

Champagne teremben csomagban:

Veuve Clicquot- Rosé NV  - Konyakban pácolt kacsamáj terrine eperrel, brióson  

Ruinart - R de Ruinart  - Vadlazac mousse Keta kaviárral Blinin tálalva  

Moet & Chandon - Brut Imperial Rosé- Tigrisrák pezsgős málnasabayonnal       

 

Jegyekért kattintson ide.

 

Kékfrankos 

 

 

 

Szepsy100

Borok iránti szeretetünket nem csak a borkóstolók szervezésével, hanem egyedi borok gyűjtésével is igyekszünk teljessé tenni.

A december 10-i Pezsgő és Aszún átvehettük végre a hőn áhított tokaji különlegességet,

a Szepsy100-at.

De miről is szól a 100? 

Egy figyelemfelhívás és üzenet, hogy mit is tud az Úrágya dűlő. 

A bor idősebb és ifjabb Szepsy István pincészeteik (Szepsy és Szent Tamás) Úrágya dűlőről származó terméke, mely magnum palackban kerül forgalomba.

Egyedi és megismételhetetlen.

A bor többszörös jelentéstartalommal bír. A borászok életkorát összeadva 65+35= 100, továbbá mindössze 100 palack készült belőle.

A 17-es sorszámú bor annak szimbóluma, hogy a Gesztenyés a 2017-es esztendőben is folytatja Superior borvacsorák szervezését.

Soron következő eseményeink folyamatosan feltöltésre kerülnek.

Kérjük kísérjék figyelemmel oldalunkat.

Amennyiben szeretnének elsők közt értesülni eseményeinkről, exkluzív borkóstolóinkról, és kedvezményes ajánlatainkról iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Soron következő eseményünkre foglaljon online most!

Helyszín: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő 2092 Budakeszi, Szanatórium u. 2. 

www.budaigesztenyes.hu

www.facebook.com/BudaiGesztenyesEtterem