Home Page

Hétköznap ebédeljen a Gesztenyésben!
Hétfőtől péntekig várjuk egy finom ebédre, változatos fogásokkal, kedvező áron.
Leves+főétel: 1 290 Ft, választható desszert: +400 Ft-ért.

  • NAPIMENÜ

    icon_villa

    2015.május 25.
    Ez a szolgáltatás a mai nap nem elérhető.

    A'la carte étlappal és szezonális ajánlatunkkal várjuk vendégeinket!

  • SZEZONÁLIS AJÁNLAT

    Szezonális ajánlat

    Séfünk, Parcsetich Ernő tematikus szezonális ajánlatunk keretében ezúttal az eper, spárga  és rebarbara szezonalitását kihasználva állította össze a június 4-ig elérhető menüsort, a hozzájuk párosított borokkal együtt.

    DSC_0713_1DSC_0721

    - Hátszín carpaccio rukkolás epersalátával tésztafészekben - Ruppert Rozé 2013    
    - Eperleves chilis csokoládés sertésszűzzel,
                               - Konfitált oldalas sajttal töltött rántott paprikával és epersalátával                                                            -Matias Rajnai Rizling 2013,

                         -Kacsamell epres mascarponekrémmel, pak choi-jal és burgonyagombóccal                                        - Bussay Tramini 2011 

    - Citrusos pannacotta rebarbaráva - Ákos Nyárest Rozé 2014

    Illetve kedvezményes 3 fogásos menüvel is készültünk, akár a párosított borokkal:

    - Hátszín carpaccio rukkolás epersalátával tésztafészekben,
    - Konfitált oldalas sajttal töltött rántott paprikával és epersalátával ,
    - Citrusos pannacotta rebarbarával   , 

    a menü ára 3 900 Ft bor nélkül, 5 300 Ft borokkal.

    Tetszik ajánlatunk és megkóstolná valamelyik ételt? Asztalfoglaláshoz kérjük hívja a +36 23 450 534 -es telefonszámot!

  • ESEMÉNYEK

    Borvacsora Classic Figula Mihállyal

     

    collage1

    Szezonzáró Borvacsora Classic eseményünkhöz érkeztünk a balatonfüredi Figula Pincészettel, mielőtt nyári szünetet tartanánk.

    A Borvacsora Classic elnevezésű sorozatunkban egy limitált férőhelyes, exkluzív borkóstoló keretében kóstolhatod végig a pincészet borait, melyekhez  séfünk Parcsetich Ernő minden alkalomra különleges, az adott pincészet boraival harmonizáló hatfogásos ételsorral készül.

    Sauvignon Blanc 2014-Kecskesajt lime-os almakrémmel.

    Olaszrizling 2014-Bodzás gyümölcs”saláta”préselt nyúllal és fogassal.

    7Ha-Fehérspárga vaníliás kacsával tésztában sütve.

    Olaszrizling Öreghegy 2013-Párolt bárány nyelv kucsmagombamártásban fogassal és velővel, sült csicsókával.

    Merlot 2012-Vaddisznógerinc puy lencsével, rántott véres hurkával és nyúl májjal, szedres paprika habbal.

    Cabernet Sauvignon 2012-Csokoládé hársvirágos libamájjal, meggyel, és cékla morzsával.

    Hosszú múltra tekint vissza a Budai Gesztenyés Nagyvendéglőben a borvacsorák szezonja, mely hagyományosan minden évben ősszel kezdődik és kora nyárig tart. Ebben az időszakban havi rendszerességgel keresünk fel hazai pincészeteket, hol kisebbeket, hol nagyobbakat, abból a célból, hogy kínálatukat éttermünk vendégei számára bemutassák.

    Járt már nálunk a teljesség igénye nélkül Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Takler András, Bolyki György, Gere Andrea, St. Andrea, Ráspi és még sorolhatnánk.

    Hogy mit is jelet a Borvacsora Classic?

    Egy limitált férőhelyes, exkluzív borvacsora, kiváló csúcs borokkal. Egy beszélgetős, közvetlen hangulatú este, ahol megismerheted az embert a borok mögött. Egy este, ami egyedi és megismételhetetlen.

    A Borvacsora  időpontja: 2015. május 28. 19 óra.

    Asztalfoglalás a rendezvény jellege miatt szükséges!

    A foglalást a +36 23 450 534 -es telefonszámon, a sales@budaigesztenyes.hu emailcímet, vagy személyesen az étteremben Budakeszin, a Szanatórium u. 2-ben teheted meg !

    A vacsora ára 11 900 Ft/fő, mely tartalmazza a hatfogásos vacsora árát, az aperitifet, és  a korlátlan bor-, és ásványvízfogyasztást.

    Figula Pincészet

    "Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel.

    A 20 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőink termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatjuk be a borvidék sokszínűségét.

    A lelkiismeretes és szigorú szakmai munka eredményeként számos hazai és világversenyen – Bordeaux, Brüsszel, Párizs – komoly elismeréseket szereztünk borainkkal. Figula Mihályt többéves munkája elismeréseként a 2000. évben elnyerte hazánk legmagasabb szakmai elismerését, az „Év bortermelője” megtisztelő címet. A Magyar Bor Akadémia és az ország vezető borászatait tömörítő Pannon Bormíves Céh tagja volt. Munkásságát családja tisztelettel folytatja."

    http://figula.hu