Home Page

Hétköznap ebédeljen a Gesztenyésben!
Hétfőtől péntekig várjuk egy finom ebédre, változatos fogásokkal, kedvező áron.
Leves+főétel: 1 290 Ft, választható desszert: +400 Ft-ért.

  • NAPIMENÜ

    icon_villa

    2016. május 5.
    Leves:
    Csalánleves

     Főétel:
    Kakukkfűves csirkés rizottó pirított vargányával

    Desszert:
    Almás rétes házi vanília fagylalttal

    Leves + főétel: 1290 Ft.
    Választható desszert +400 Ft
    Hétköznapokon 11.30-15.00-ig.

  • SZEZONÁLIS AJÁNLAT

    Szezonális ajánlat

    pannonhalmi-tricollis-cuvee-2012-n 

    Éttermünkben a kéthetente megújuló szezonális ajánlat mindig lehetőséget ad séfünknek Ernőnek, hogy bátran nyúljon a hagyományos alapanyagokhoz,  melyekből valami modernt és meglepőt tálaljon az étterem vendégei részére. 

    A Tavasz egy különleges időszak kulináris szempontból, ugyanis ilyenkor egymás után érnek be a legfrissebb alapanyagok: Borsó, medvehagyma, rebarbara, eper, stb.

    Legfrissebb tematikus ajánlatunk témája a csalán, mely nem csak a népgyógyászatban, hanem a gasztronómiában is rendkívül izgalmasan használható, továbbá a medvehagyma, mely nem véletlenül a medvéknek is kedvence :-)

    tarja 

    Ajánlatunkkal április 15 és 28 közt várjuk Önöket: “Medvehagyma és csalán”

    A szezonális ajánlat fogásai Ajánlott borok
    Malac hasaalja carpaccio medvehagymás krémes ordasajttal St. Andrea Napbor 2013         
    Csalán leves fokhagymás parajjal és füstölt fürjtojással Matias Rajnai Rizling 2013   
    Medvehagyma-főzelék grillezett fogassal, bundázott csirkecombbal és főtt tojással Pannonhalmi Tramini 2015  
    Omlós tarja csalánnal és árpagyönggyel     Szövényi Áron-Anonym Pinot Noir 2013
    Házi krémes bazsalikomos eperrel és étcsokoládéval   Monnwalley Hollo and Hold Sweet 2007     

      Fozelek

    Természetesen az ajánlatról 3 fogásos kedvezményes menüt is összeállított séfünk!

    A menü ára: 4 200 Ft, borokkal együtt 5 300 Ft

    Csalán leves fokhagymás parajjal és füstölt fürjtojással
    Medvehagyma-főzelék grillezett fogassal, főtt tojással és bundázott csirkecombbal
    Házi krémes bazsalikomos eperrel és étcsokoládéval

     

     Asztalfoglaláshoz kérjük hívja a +36 23 450 534 -es telefonszámot!

  • HÍREK

    Közelgő eseményeink

    souffle

     Étterem Hét EXTRA április 18-24!

    Legjobb teljesítmény- Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

    Kedves Vendégünk, nagy örömmel tájékoztatunk legfrissebb elismerésünkről.

    A márciusi Dining City Étterem Hét program lezárult.

    Ennek folyamán közel 600 vendégnek tudtuk megmutatni borgasztronómiai tudásunk, ezen kívül veletek együtt több tízezer forinttal támogattuk a gyermekétkeztetést!

    Az Dining City kihirdette a győztes éttermeket, melyek közül a
    3 300 Ft-os kategóriában a TI VÉLEMÉNYETEK alapján a Gesztenyés nyert a Legjobb Teljesítmény kategóriában!

    Ez azt jelenti, hogy a Dining City április 18 és 24 között egy újabb hetet biztosít nektek arra, hogy 3 300 Ft-os fix áron megismételhessétek a gasztronómiai élményt.

    Az Étteremhét rendezvényre április 11-től lehet foglalni, kizárólag az esemény honlapján. www.etteremhet.hu 
     
    Ha lemaradtál, vagy ismét hódolnál a gasztronómiai élményeknek rendkívül kedvezményes áron, foglalj mielőbb, mert a helyek rendkívül gyorsan megtelnek.
     
    Új tavaszi étlap
     maj4
    Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kínálatunkat az évszakokhoz igazodóan alakítsuk ki, emiatt állandó étlapunkat tavasztól késő őszig összesen három alkalommal cseréljük.
    Április 8-tól vadonatúj negyedéves étlappal indulunk neki a tavaszi zsongásnak. A kínálatban ezúttal is a legfrissebb alapanyagok jutnak szerephez, úgy mint a lestyán, rebrabara, borsó, vagy málna. Emellett természetesen eddigi kedvenceit is megtalálhatja.
    tart
     
    Ízelítő a kínálatból!
    Préselt nyúlcomb sóskával és citromos joghurtkrémmel
    Petrezselyem-krémleves kagylóval és paradicsomos grissinivel
    Göngyölt báránylapocka sült endíviával kecskesajttal vajas újburgonyával
    Passionfruit mousse házi étcsokoládé fagylalttal
     

    Hol találkozhat velünk az éttermen kívül?

    A Gesztenyés Nagyvendéglő nevével nem csak Budakeszin találkozhat. Elismertségünknek és kiterjedt partneri közösségünknek hála egyre több helyre meghívást kapunk.

    Április 21- Kékfrankos Április- Corinthia Hotel

    A Winelovers és Borászportál partnereként találkozhat velünk a Corinthia szállóban megrendezésre kerülő rendezvénysorozaton, mely következő állomásaként kiváló kékfrankos termelőket sorakoztat fel. A Gesztenyés, mint étel szolgáltató vesz részt az eseményen, különleges-a borokra hangolt ételekkel várjuk az érdeklődőket. Ezen kívül a VIP jegyet vásárlók külön ajándékot kapnak tőlünk.

    kekfrankosaprilis-fekvo

    GeszTeszt- Április 28, csütörtök, 19 órától.

    Érdekli a gasztronómia? Szeret az elérhető legfrissebb alapanyagokból főzni? Szeret jókat enni egy kellemes bor kíséretében? Akkor a GeszTeszt az a hely, ahol a legjobban szeretne lenni miden második csütörtökön! Éttermünk egyedülálló kezdeményezése, mely során a legfrissebb szezonális ajánlatot tesztelheti konyhafőnökünkkel egy asztalnál ülve, ráadásul teljesen ingyen. Bővebb információt itt találhat az eseményről

    Heti ajánlat!

    Kéthetente megújuló szezonális ajánlatunk keretében március 10-től március 31-ig most Tokaji borhoz komponált ételeket kóstolhatsz a Tokaji Március eseménysorozat jegyében. További információt az eseményekkel kapcsolatban a “Szezonális ajánlat” oldalon találhatsz.

    46

    Június 18-25. VI. SBE Gastro Fun Sailing

    A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő a Special Business Events  és a Gastro Business Clubállandó üzleti partnereként ajánlja Önnek a S.B.E. adriai vitorlás programját. Kényelmes vitorlás jachtok, főzőverseny, találkozás magyar kézműves borászokkal, éttermi vacsorák, vitorlás tréningek, esti bulik Dj-vel.

     Bővebb információ és helyfoglalás.

    sbeconsulting 

    Egy kis ízelítő videó az eseményről!

    Esküvő 2016

     Ha tökéletes helyszínt keres esküvőre vagy rendezvényre, akkor éljen last minute kedvezménnyel és kérjen tőlünk ajánlatot.

    DSC_0338

    Addig is lájkoljon minket a Facebookon.

  • ESEMÉNYEK

    Borvacsora, GeszTeszt

     unnamed

    Különleges borkóstolók

    Éttermünkben néhány havonta bor estet tartunk, mely alkalmával a borok és a gasztronómia szerelmeseit szeretnénk összehozni egy tematikus esemény keretében, vagy egy konkrét borász szortimentjére alapozva. Ilyenkor séfünk Parcsetich Ernő a borok mellé komponált ételekkel szeretné vendégeinket elkápráztatni. Minden bor egyedi, így nem születik két egyforma étel sem. Minden menüsorral a borász remekművei előtt tisztelgünk. Az eseménysorozatot Classic, Prémium és Superior név alatt tartjuk. 

    Akik korábban már jártak nálunk: Takler, Tringa, Gere Andrea, Miklóscsabi, Figula, Laposa, Ráspi, Demetervin, Demeter Csaba, St. Andrea, Konyári János,  Hernyák Tamás, Vida Péter, Vylyan, Szeleshát, Kiss, Gábor, Dibonis, Matias, Janus, Ákos István, Jekl, Kislaki Bormanufaktúra, Bolyki és még mások.

     

    966072F 966292F

    Matias- Kiss Gábor- Április 21

    Április 21-én, este 7 órától újra átadhatjuk magunkat a borok és ételek harmóniájának, ezúttal a Matias Pincészet boraival.

     A Matias Borászat a legmagasabb szakmai színvonalat képviselve szeretne maradandót alkotni, örömet és kultúrát közvetítve felénk.
    A pincészet fő borásza Kiss Gábor, kinek saját neve alatt futó borai is számos borversenyen foglalnak el előkelő helyezést.
     
    A Matias Borászat a legmagasabb szakmai színvonalat képviselve szeretne maradandót alkotni, örömet és kultúrát közvetítve felénk.
     
    A pincészet 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott a zsűri egyhangú döntésével.
    matias-parlament-05
    2015-ben a Budavári Vince fesztivál közönség győztes bora a 2011-es Cabernet Franc.
     
    2016-ban Finger Lakes International Wine Competition-on a Pécsi Hárslevelű jégbort nagy arany érem elismerésben részesítették.
     
    A pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi borászatok gondosságához és mívességéhez hasonlítható, ugyanakkor a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, így a szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.
     
    A Matias pincészet több mint 100 ha szőlőterülettel rendelkezik, Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékeken. A termesztett fajták között megtalálható a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    A Séf a borokhoz megálmodott ételekkel készül:

    Rozé 2015 Pécs és Szekszárd házasítása

    Lazac sushi rózsaborsos rebarbarával

    Pécsi Vers Cuvé Irsai Olivér bázissal 2015

    Bébipolip és fogas tatár turbolyával és bodzával

    Pécsi Rajnai Rizling 2013

    Nyúlgerinc vajas spárgával és szarvasgomba pesztóval

    Villányi Próza Cuvée Merlot és Cabernet Sauvignon 2013

    Konyakos kacsamell fűszeres eperrel

    Szekszárdi Merlot 2011

    Konfitált mangalica pofa szilvával és burgonya tortával

    Cabernet Franc Grande Selection Villány 2011

    Tonkababos csokoládéban érlelt borjúszűz, mákos gubával és meggyel

    Pécsi Hárslevelű Jégbor 2011

    Hársfamézes libamáj mille feuille mazsolafagylalttal

    A vacsora ára 12 900 Ft/fő:
    Vegetáriánus és borsor nélküli vacsorával kapcsolatban érdeklődjön az info@budaigesztenyes.hu e-mail címen.
    Asztalfoglalás:
    http://bit.ly/MatiasBorvacsora vagy a +36 23 450 534.

     20160401matias-boraszat-harslevelu-jegbor

    Időpont: 2016. április 21. 19:00

    Helyszín: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő 2092 Budakeszi, Szanatórium u. 2.

    www.budaigesztenyes.hu
    www.facebook.com/BudaiGesztenyesEtterem

     

    Az exkluzív hétfogásos menü ára 12 900 Ft, mely tartalmazza a korlátlan ásványvíz és bor fogyasztást.

      Ha szeretne az eseményeinkről, akcióinkról mindenki előtt értesülni, úgy iratkozzon fel hírlevelünkre, vagy írjon a sales@budaigesztenyes.hu-ra.

    Az eddigi vacsoráinkról itt találhat bővebb információt.

    Geszteszt-Ingyenes Ételteszt!

    Érdekli a gasztronómia? Szeret az elérhető legfrissebb alapanyagokból főzni? Szeret jókat enni egy kellemes bor kíséretében? Akkor a GeszTeszt az a hely, ahol a legjobban szeretne lenni miden második csütörtökön! Éttermünk egyedülálló kezdeményezése, mely során a legfrissebb szezonális ajánlatot tesztelheti konyhafőnökünkkel egy asztalnál ülve, ráadásul teljesen ingyen. Bővebb információt itt találhat az eseményről.

    Piknik Kosár!

    A piknik a Gesztenyés egyedülálló kezdeményezése arra, hogy összehozza az igényes gasztronómiát azokkal, akik a város zajától szabadulva egy tisztáson kívánják eltölteni hétvégi ebédjüket. Bővebb információ és megrendelés!