Home Page

Hétköznap ebédeljen a Gesztenyésben!
Hétfőtől péntekig várjuk egy finom ebédre, változatos fogásokkal, kedvező áron.
Leves+főétel: 1 290 Ft, választható desszert: +400 Ft-ért.

  • NAPIMENÜ

    icon_villa

    2016. július 18.
    Leves:
    Újházy tyúkhúsleves csigatésztával

     Főétel:
    Omlós malactarja lecsós burgonyával

    Desszert:
    Almás pite, vanília fagylattal

    Leves + főétel: 1290 Ft.
    Választható desszert +400 Ft
    Hétköznapokon 11.30-15.00-ig.

     

  • SZEZONÁLIS AJÁNLAT

    Szezonális ajánlat

     

    DSC_0719

    Éttermünkben a kéthetente megújuló szezonális ajánlat mindig lehetőséget ad séfünknek Ernőnek, hogy bátran nyúljon a hagyományos alapanyagokhoz,  melyekből valami modernt és meglepőt tálaljon az étterem vendégei részére. 

    A Tavasz és nyár egy különleges időszak kulináris szempontból, ugyanis ilyenkor egymás után érnek be a legfrissebb alapanyagok: Borsó, medvehagyma, rebarbara, eper, spárga, tavaszi gombák stb.

    A nyári étlap váltás utáni egyhetes szünet végeztével ismét szezonális ajánlat! Séfünk ezúttal két fantasztikus alapanyagot választott, melyek a Barack és a Levendula!

    DSC_0767

    A szezonális ajánlat ételei A menühöz ajánlott borok
    Barackos Caprese-mozzarella, barack dresszing, bazsalikom Káli Balázs Tramini 2015
    Sárgabarack-krémleves, levendulás meggy sorbet, sonka  
    Tanyasi jércemell, bacon, sült körte, burgonyapüré Hernyák Tamás Zöldveltelini 2015
    Lazac steak, levendulás karotta, saláta, mézes redukció Dúzsi Kékfrankos Rosé 2015
    Karamellizált barack, korianderes mascarpone, karamell Béres Magita Cuvée 2013

     

    A menüsorról természetesen elérhető 3-fogásos kedvezményes ajánlat is 4200 Ft-, borokkal 5200 Ft-ért.

    szerk11

    Tovább tombol a nyár a Gesztenyésben is, és szeptember közepéig még biztosan ennek jegyében készülnek ötfogásos ajánlataink. A legfrissebb itt is van, ezúttal a teljes étel választékot a késő nyárhoz igazítottuk, hogy ezentúl is az elérhető legfrissebb alapanyagokból készíthessünk ételt Önöknek. Ha Ernő séf legújabb ötleteit szeretné megkóstolni, akkor július 14-től vadonatúj étlapunkról ezt megtehetik.

    Ízelítő a kínálatból!

    Friss padlizsántatár snidlinges kecskesajt-krémmel és kelkáposztával       
    Hideg tormaleves füstölt lazaccal és fürjtojással
    Pirított camembert rukkolás körtesalátával, fenyőmaggal és sült paradicsommal 
    Lassan sült malaccsászár kelkáposztával, nyári almával és bacon chip-szel
    Báránygerinc szalonnás ceruzababbal, nyári vargányával és pirított polentával   
    Fogas Kárpáthy módra újragondolva
    Passionkrém barackos homoktövis tortával 
    Mangókrém kecskesajtos áfonyafagylalttal

     

    Lávaköves Grill

    Egész nyáron át hétvégén a teraszunkon lávaköves grill működik, melyen hatalmas kézműves burgereket és egyéb finomságokat sütünk.

    Prémium kacsaburger 20 dkg – 2900 Ft
    Hizlalt kacsamájjal és lilahagymalekvárral

    Lilakáposzta saláta rostlapon sült burgonya

    Prémium bárányburger 20 dkg- 2 450 Ft

    Sültpaprika chutney-val

    Lilakáposzta saláta rostlapon sült burgonya

    Prémium marhaburger 20 dkg – 2450 Ft

    Dijoni mustárral és kovászos uborka salsa-val

    Lilakáposzta saláta rostlapon sült burgonya

    Extra belevaló – 200 Ft

    Chedar sajt vagy Bacon

    Fish & chips- 2 650 Ft

    Atlanti tőkehalfiléből

    Bazsalikomos házi majonézzel 

    Caesar saláta parmezánnal – 2800 Ft

    Tigrisrákkal citrusos öntettel

    Tortillába tekerve

    Caesar saláta parmezánnal – 2 800 Ft

    Érlelt hátszínnel és kolbászkrémmel

    Tortillába tekerve 

      Asztalfoglaláshoz kérjük hívja a +36 23 450 534 -es telefonszámot!

  • HÍREK

    Új nyári étlap!

    DSC_0041

    Nyári étlap 2.0-2016.07.13.
    Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kínálatunkat az évszakokhoz igazodóan alakítsuk ki, emiatt állandó étlapunk tavasztól késő őszig folyamatosan frissül. Július 13-tól  megújult nyári étlappal várjuk Önöket, melyről a könnyebb nyári ízek kedvelői és a különleges ízkombinációkra vágyók is megtalálják majd ízlésüknek megfelelő kedvenceket.
     
    szerk10
    A kínálatban ezúttal is a legfrissebb alapanyagok jutnak szerephez, úgy mint a lestyán, rebrabara, borsó, vagy málna. Emellett természetesen eddigi kedvenceit is megtalálhatja. Ízelítő itt!
    Lávaköves grill
    steakfacebook

    Június 26-tól újra felizzítjuk lávaköves grillünk alatt a parazsat.

    Olyan ételekkel várunk, mint kacsaburger, gyömbéres lilakáposzta-salátával házi zsemlében, vagy a cézár saláta, tortillába tekerve, érlelt hátszín csíkokkal.

    Grillünk június 26-tól elérhető hétvégente 12 és 16 óra között.

    A grill étlapot itt érheti el!

    Friss nyári ital-, és borlap

    bor2

    Megérkeztek éttermünkbe a 2015-ös évjárat legfrissítőbb borai, úgy mint Pántlika Balatonbor, Ákos Irsai Olivér, Jásdi Cserszegi fűszeres, emellett további hangsúlyt kaptak a különlegességek, Antech Heritage Brut, Miklóscsabi Csoda, Hernyák Zöldveltelini, Bezerics kései hársa, Liszkay Cabernet Sauvignon vagy Tűzkő Domb. .

    DSC_0442

    A legfrissebb borokat és hűsítő nyári limonádé-különlegességeket kérjék felszolgálóinktól.

    Dining City legjobb étterem kategória

    images

    Legjobb teljesítmény- Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

    Kedves Vendégünk, nagy örömmel tájékoztatunk legfrissebb elismerésünkről.

    A márciusi X. Dining City Étterem Hét program lezárult.

    Ennek folyamán közel 600 vendégnek tudtuk megmutatni borgasztronómiai tudásunk, ezen kívül veletek együtt több tízezer forinttal támogattuk a gyermekétkeztetést!

    Az Dining City kihirdette a győztes éttermeket, melyek közül a
    3 300 Ft-os kategóriában a TI VÉLEMÉNYETEK alapján a Gesztenyés nyert a Legjobb Teljesítmény kategóriában!

    A közel 500 vendégértékelést és további hasznos információt éttermünkről itt olvashatja el. Dining City
     
     
     

    Hol találkozhat velünk az éttermen kívül?

    A Gesztenyés Nagyvendéglő nevével nem csak Budakeszin találkozhat. Elismertségünknek és kiterjedt partneri közösségünknek hála egyre több helyre meghívást kapunk, így sűrűn találkozhat velünk boros rendezvényeken, grill partykon, és fesztiválokon. 

     Budai Piknik!

    budai_piknik_1

    A piknik a Gesztenyés egyedülálló kezdeményezése arra, hogy összehozza az igényes gasztronómiát azokkal, akik a város zajától szabadulva egy tisztáson kívánják eltölteni hétvégi ebédjüket. Bővebb információ és megrendelés!

    Heti ajánlat!

    Július 14-től egy héten keresztül legfrissebb nyári étlapunkat teszteljük, majd július  22-től  ismét visszatérünk a megújuló tematikus ajánlatainkhoz. Az ajánlat előestéjén egy ingyenes ételteszt keretében elmerülünk a legfrissebb nyári zöldségek és gyümölcsök tengerében, hogy  másnapra ezekből egy remek menüt komponáljunk Önöknek. Az ajánlatokról és programról bővebben a “Szezonális ajánlat” oldalon olvashat.

    46

    Esküvő 2016- Last Minute

     Ha tökéletes helyszínt keres esküvőre vagy rendezvényre, akkor éljen last minute kedvezménnyel és kérjen tőlünk ajánlatot.

    Siessen, már csak néhány szabad időpontunk maradt.

    DSC_0338

    Addig is lájkoljon minket a Facebookon.

  • ESEMÉNYEK

    Borvacsora, GeszTeszt

    2013 füge (3)

    Geszteszt-Ingyenes Ételteszt- Július 21, csütörtök 19 óra

    Érdekli a gasztronómia? Szeret az elérhető legfrissebb alapanyagokból főzni? Szeret jókat enni egy kellemes bor kíséretében? Akkor a GeszTeszt az a hely, ahol a legjobban szeretne lenni miden második csütörtökön! Éttermünk egyedülálló kezdeményezése, mely során a legfrissebb szezonális ajánlatot tesztelheti konyhafőnökünkkel egy asztalnál ülve, ráadásul teljesen ingyen. A következő teszt július 21-én, 19 órától veszi kezdetét, melynek alkalmával a séf legújabb gasztro ötleteit tesztelhetjük. Bővebb információt itt találhat az eseményről.

    sparga1

    Különleges borkóstolók

    slide-1

    Éttermünkben néhány havonta bor estet tartunk, mely alkalmával a borok és a gasztronómia szerelmeseit szeretnénk összehozni egy tematikus esemény keretében, vagy egy konkrét borász szortimentjére alapozva. Ilyenkor séfünk Parcsetich Ernő a borok mellé komponált ételekkel szeretné vendégeinket elkápráztatni. Minden bor egyedi, így nem születik két egyforma étel sem. Minden menüsorral a borász remekművei előtt tisztelgünk. Az eseménysorozatot Classic, Prémium és Superior név alatt tartjuk. 

    Akik korábban már jártak nálunk: Takler, Tringa, Gere Andrea, Miklóscsabi, Figula, Laposa, Ráspi, Demetervin, Demeter Csaba, St. Andrea, Konyári János,  Hernyák Tamás, Vida Péter, Vylyan, Szeleshát, Kiss, Gábor, Dibonis, Matias, Janus, Ákos István, Jekl, Kislaki Bormanufaktúra, Bolyki és még mások.

    Ifj. Dúzsi Tamás- Május 26

     3duzsi_primor_1

    Május 26-án, este 7 órától újra átadhatjuk magunkat a borok és ételek harmóniájának, ezúttal a Dúzsi pince boraival.

    A pince története 1992-ben indult miután nagyszülei áldozatos munkájának gyümölcsét,  egy 3,3 hektáros területet vett át Dúzsi Tamás borász, tanár, kerékpárversenyző.
     
    A kezdetben kis családi pincénél feleségével ketten művelték a szőlőt, majd a család bővülésével egyre többen besegítettek.
    Az öt gyermek közül Ifjabb Dúzsi Tamást ragadta magával legjobban a szőlőművelés szeretete. Tamás az egyetem elvégzése után először Geisenheimben, majd Montpellier-ben és Portugáliában ismerkedett tovább a borkészítéssel. A jelenleg 17 hektárral rendelkező pincészetnél szerves részét képzi a szőlő művelésének és apjával közösen készítik a borokat.
    duzsi_rozeim4
    A  jogosan “rozékirály-ként” elhíresült Dúzsi termelésének 70%-át a rozé borok adják, a legkülönbözőbb szőlőfajtákból, összesen 11 félét készít.
    Az utóbbi években a kékszőlő mellett megjelentek a fehérborok is, Fürtike és Ifj. Tamás által elsőként készített vörös szőlőből fehérbor a blance de noir.
     
    A pincészet 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott a zsűri egyhangú döntésével.
    A pincészet a jól iható fajtaborok mellett dűlőszelekciókat és házasításokat is készít. Kísérleteznek olyan Magyarországon különleges fajtákkal, mint a Shiraz vag a Meniore,  házasításaik pedig rendre utasítják maguk mögé a legnagyobb nemzetközi versenyeken a nagy francia és olasz termelőket is.
     Pentaton Cuvé 2009-  Mundus Vinin ezüstérem, Vinagóra aranyérm.
    Görögszó 2009-Vinalies Internationales versenyen a legjobb vörösbor díját kapta meg.
    Ó Vörös- Mundus Vini németországi, 2008-as borversenyen ezüstérmet kapott.
    Dúzsi a nemzetközi rosé versenyeken is tarol, a 2014-es Mondial du Rosé versenyen 9 magyar díjazott közül 5 rosé az ő keze közül került ki, melyet arany vagy ezüstéremmel díjaztak.
    duzsi_tamas_gorogszo_2012_k_2
     
    A pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi borászatok gondosságához és mívességéhez hasonlítható, ugyanakkor a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, így a szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.
     
     Az alábbi hétfogásos menüsorral várunk!

    Fürtike 2015

    Zöldspárga hideg hollandival ropogós kenyér chips-en

    Kékfrankos Rosé 2015

    Pisztráng krém ikrával lágy tormamousse-szal

    Cabernet Savignon Rosé 2015

    Hideg eper consomme rebarbarával és kagylóval

    Ó vörös birtokbor- Estate wine 2013

    Göngyölt kacsacomb krémes lecsóval és újburgonyával, vajas lencsével

    Kékfrankos Válogatás- 2012

    Ropogós kacsamell májával, szedres gnocci-val és borsos szilvahabbal

    Syrah 2013

    Konfitált mangalicapofa sültpaprikakrémmel, pirított búzakásával, és meggyel

    Pentanon 2012

    Dupla csokis szelet könnyű Arabica kávéhabbal és ribizlivel

     

    A vacsora ára 12 900 Ft/fő:
    Vegetáriánus és borsor nélküli vacsorával kapcsolatban érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken.

    Időpont: 2016. május 26. 19 óra

    Helyszín: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő 2092 Budakeszi, Szanatórium u. 2.

    www.budaigesztenyes.hu
    www.facebook.com/BudaiGesztenyesEtterem 

    Az exkluzív hétfogásos menü ára 12 900 Ft, mely tartalmazza a korlátlan ásványvíz és bor fogyasztást.

      Ha szeretne az eseményeinkről, akcióinkról mindenki előtt értesülni, úgy iratkozzon fel hírlevelünkre, vagy írjon a sales@budaigesztenyes.hu-ra.

    Az eddigi vacsoráinkról itt találhat bővebb információt.

     

    Piknik Kosár!

    A piknik a Gesztenyés egyedülálló kezdeményezése arra, hogy összehozza az igényes gasztronómiát azokkal, akik a város zajától szabadulva egy tisztáson kívánják eltölteni hétvégi ebédjüket. Bővebb információ és megrendelés!