Home Page

Hétköznap ebédeljen a Gesztenyésben!
Hétfőtől péntekig várjuk egy finom ebédre, változatos fogásokkal, kedvező áron.
Leves+főétel: 1 290 Ft, választható desszert: +400 Ft-ért.

  • NAPIMENÜ

    icon_villa

    2016.május. 25.
    Leves:
    Húsleves tésztával

     Főétel:
    Burgonyafőzelék fasírttal

    Desszert:
    Mini rebarbarás epres pite vanília fagylattal

    Leves + főétel: 1290 Ft.
    Választható desszert +400 Ft
    Hétköznapokon 11.30-15.00-ig.

  • SZEZONÁLIS AJÁNLAT

    Szezonális ajánlat

    sparga1 

    Éttermünkben a kéthetente megújuló szezonális ajánlat mindig lehetőséget ad séfünknek Ernőnek, hogy bátran nyúljon a hagyományos alapanyagokhoz,  melyekből valami modernt és meglepőt tálaljon az étterem vendégei részére. 

    A Tavasz egy különleges időszak kulináris szempontból, ugyanis ilyenkor egymás után érnek be a legfrissebb alapanyagok: Borsó, medvehagyma, rebarbara, eper, spárga, tavaszi gombák stb.

    vaddisznogerinc 1

    Legfrissebb tematikus ajánlatunk fő komponenseit a burgonya és különböző zöld fűszerek alkotják. Az Andok vidékéről származó gumó, mely gazdag B- és C- vitamin forrás, az egyik legelterjedtebb alapanyag  évszázadok óta. Az újburgonya számos módon felhasználható, nem csak köretként, hanem őnálló ételként is, kiválóan alkalmas krémleves készítésére a természetes magas keményítőtartalmának köszönhetően, fogyasztható hidegen és melegen egyaránt. Az újburgonyát ajánlatunkban kiegészítik a friss erdei gombák, zöldfűszerek és bodza.

    Ajánlatunkkal május 20 és  június 2 közt várjuk Önöket: Zöldfűszeres pityókázás

    A szezonális ajánlat fogásai Ajánlott borok
    Vajon pirított burgonya kolbászkrémmel, fürjtojással és füstölt tejfellel Kislaki Birtokfehér 2015
    Krémleves újburgonyából hidegen, metélőhagymával, kecskesajtos rétessel és kolbászos morzsával Pántlika Szürkebarát 2014  
    Pankóban bundázott  csirkecombfilé, petrezselymes újburgonyával és tárkonyos veolutéval Pannonhalmi Tramini 2015
    Vaddisznógerinc erdei gombákkal, zöldfűszeres-vajas burgonyával és konfitált paradicsommal Szeleshát Cabernet Sauvignon Reserve 2012
    Bodza mousse málnával és házi mentás citrom sorbet-val       Hollo and Hold sweet 2007              

      bodza mouuse  

    Természetesen az ajánlatról 3 fogásos kedvezményes menüt is összeállított séfünk!

    A 3 fogásos ajánlat borok nélkül 3 800 Ft, borokkal együtt 4 900 Ft-ért elérhető.

    Krémleves újburgonyából hidegen, metélőhagymával, kecskesajtos rétessel és kolbászos morzsával Pántlika Szürkebarát 2014  
    Pankóban bundázott  csirkecombfilé, petrezselymes újburgonyával és tárkonyos veolutéval Pannonhalmi Tramini 2015
    Bodza mousse málnával és házi mentás citrom sorbet-val    Hollo and Hold sweet 2007              

     

     Asztalfoglaláshoz kérjük hívja a +36 23 450 534 -es telefonszámot!

  • HÍREK

    Közelgő eseményeink

      DSC_0041      

    Dining City legjobb étterem kategória

    Legjobb teljesítmény- Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

    Kedves Vendégünk, nagy örömmel tájékoztatunk legfrissebb elismerésünkről.

    A márciusi X. Dining City Étterem Hét program lezárult.

    Ennek folyamán közel 600 vendégnek tudtuk megmutatni borgasztronómiai tudásunk, ezen kívül veletek együtt több tízezer forinttal támogattuk a gyermekétkeztetést!

    Az Dining City kihirdette a győztes éttermeket, melyek közül a
    3 300 Ft-os kategóriában a TI VÉLEMÉNYETEK alapján a Gesztenyés nyert a Legjobb Teljesítmény kategóriában!

    A közel 500 vendégértékelést és további hasznos információt éttermünkről itt olvashatja el. Dining City
     
     
     
    Tavaszi étlap
     maj4
    Éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kínálatunkat az évszakokhoz igazodóan alakítsuk ki, emiatt állandó étlapunkat tavasztól késő őszig összesen három alkalommal cseréljük.
    Április közepétől vadonatúj negyedéves étlappal indulunk neki a tavaszi zsongásnak.
    A kínálatban ezúttal is a legfrissebb alapanyagok jutnak szerephez, úgy mint a lestyán, rebrabara, borsó, vagy málna. Emellett természetesen eddigi kedvenceit is megtalálhatja.
    tart
     
    Ízelítő a kínálatból!
    Préselt nyúlcomb sóskával és citromos joghurtkrémmel
    Petrezselyem-krémleves kagylóval és paradicsomos grissinivel
    Göngyölt báránylapocka sült endíviával kecskesajttal vajas újburgonyával
    Passionfruit mousse házi étcsokoládé fagylalttal
     

    Hol találkozhat velünk az éttermen kívül?

    A Gesztenyés Nagyvendéglő nevével nem csak Budakeszin találkozhat. Elismertségünknek és kiterjedt partneri közösségünknek hála egyre több helyre meghívást kapunk.

     

    Minden, ami pezseg- Pezsgő Június- június 11

     pezsgojunius-fekvo
    Pezsgő, Champagne, Prosecco, Crémant, Cava, Lambrusco, Spumante, habzó- és gyöngyöző borok…Te ismered a különbséget? Tudta, hogy hazánkban is számos kiemelkedő Méthode traditionel-el készülő tétel elérhető? Szentesi, Kreinbacher, Francois, Garamvári, Sauska, Béres, Chateau Dereszla és még sokan már nemzetközileg is elismert pezsgőkészítőkké nőtték ki magukat. 
    Az év egyik legelőkelőbb eseményén megismerkedhet a pezsgőkészítési hagyományokkal, több, mint 60 pincészet és kereskedés gyöngyszemeit kóstolva, a Champagne teremben pedig a legnevesebb francia termelők termékeivel találkozhat.
     
    Ha szeretne jobban megsimerkedni a pezsgővel, látogasson el a június 11-én megrendezésre kerülő Pezsgő Június eseményre a Corinthia szállóba.
     
    Winelovers és Borászportál partnereként a Gesztenyés, mint exkluzív étel szolgáltató vesz részt az eseményen, melyen a habzókra hangolt ételekkel várjuk az érdeklődőket. Ezen kívül a VIP jegyet vásárlók külön ajándékot kapnak tőlünk.
     
    Szívesen látjuk standunknál az ismerős arcokat!

     

    GeszTeszt- Május 19, csütörtök, 19 órától

    sparga1

    Érdekli a gasztronómia? Szeret az elérhető legfrissebb alapanyagokból főzni? Szeret jókat enni egy kellemes bor kíséretében? Akkor a GeszTeszt az a hely, ahol a legjobban szeretne lenni miden második csütörtökön! Éttermünk egyedülálló kezdeményezése, mely során a legfrissebb szezonális ajánlatot tesztelheti konyhafőnökünkkel egy asztalnál ülve, ráadásul teljesen ingyen. Bővebb információt itt találhat az eseményről

    Budai Piknik!

    budai_piknik_1

    A piknik a Gesztenyés egyedülálló kezdeményezése arra, hogy összehozza az igényes gasztronómiát azokkal, akik a város zajától szabadulva egy tisztáson kívánják eltölteni hétvégi ebédjüket. Bővebb információ és megrendelés!

    Heti ajánlat!

    Kéthetente megújuló szezonális ajánlatunk keretében május 19-től június 2-ig  az újburgonyára és erdei gombák jegyében komponált ételeket kóstolhat éttermünkben. Az 5 fogásos menüben olyan ételekkel találkozhat,  mint a vaddisznógerinc erdei gombákkal, szalonnás burgonyával, vagy a krémleves újburgonyából hidegen, metálőhagymával és kecskesajttal. További információt az eseményekkel kapcsolatban a “Szezonális ajánlat” oldalon találhatsz.

    46

    Június 18-25. VI. SBE Gastro Fun Sailing

    A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő a Special Business Events  és a Gastro Business Clubállandó üzleti partnereként ajánlja Önnek a S.B.E. adriai vitorlás programját. Kényelmes vitorlás jachtok, főzőverseny, találkozás magyar kézműves borászokkal, éttermi vacsorák, vitorlás tréningek, esti bulik Dj-vel.

     Bővebb információ és helyfoglalás.

    sbeconsulting 

    Egy kis ízelítő videó az eseményről!

    Esküvő 2016- Last Minute

     Ha tökéletes helyszínt keres esküvőre vagy rendezvényre, akkor éljen last minute kedvezménnyel és kérjen tőlünk ajánlatot.

    Siessen, már csak néhány szabad időpontunk maradt.

    DSC_0338

    Addig is lájkoljon minket a Facebookon.

  • ESEMÉNYEK

    Borvacsora, GeszTeszt

    slide-1 

    Különleges borkóstolók

    Éttermünkben néhány havonta bor estet tartunk, mely alkalmával a borok és a gasztronómia szerelmeseit szeretnénk összehozni egy tematikus esemény keretében, vagy egy konkrét borász szortimentjére alapozva. Ilyenkor séfünk Parcsetich Ernő a borok mellé komponált ételekkel szeretné vendégeinket elkápráztatni. Minden bor egyedi, így nem születik két egyforma étel sem. Minden menüsorral a borász remekművei előtt tisztelgünk. Az eseménysorozatot Classic, Prémium és Superior név alatt tartjuk. 

    Akik korábban már jártak nálunk: Takler, Tringa, Gere Andrea, Miklóscsabi, Figula, Laposa, Ráspi, Demetervin, Demeter Csaba, St. Andrea, Konyári János,  Hernyák Tamás, Vida Péter, Vylyan, Szeleshát, Kiss, Gábor, Dibonis, Matias, Janus, Ákos István, Jekl, Kislaki Bormanufaktúra, Bolyki és még mások.

    Ifj. Dúzsi Tamás- Május 26

     3duzsi_primor_1

    Május 26-án, este 7 órától újra átadhatjuk magunkat a borok és ételek harmóniájának, ezúttal a Dúzsi pince boraival.

    A pince története 1992-ben indult miután nagyszülei áldozatos munkájának gyümölcsét,  egy 3,3 hektáros területet vett át Dúzsi Tamás borász, tanár, kerékpárversenyző.
     
    A kezdetben kis családi pincénél feleségével ketten művelték a szőlőt, majd a család bővülésével egyre többen besegítettek.
    Az öt gyermek közül Ifjabb Dúzsi Tamást ragadta magával legjobban a szőlőművelés szeretete. Tamás az egyetem elvégzése után először Geisenheimben, majd Montpellier-ben és Portugáliában ismerkedett tovább a borkészítéssel. A jelenleg 17 hektárral rendelkező pincészetnél szerves részét képzi a szőlő művelésének és apjával közösen készítik a borokat.
    duzsi_rozeim4
    A  jogosan “rozékirály-ként” elhíresült Dúzsi termelésének 70%-át a rozé borok adják, a legkülönbözőbb szőlőfajtákból, összesen 11 félét készít.
    Az utóbbi években a kékszőlő mellett megjelentek a fehérborok is, Fürtike és Ifj. Tamás által elsőként készített vörös szőlőből fehérbor a blance de noir.
     
    A pincészet 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott a zsűri egyhangú döntésével.
    A pincészet a jól iható fajtaborok mellett dűlőszelekciókat és házasításokat is készít. Kísérleteznek olyan Magyarországon különleges fajtákkal, mint a Shiraz vag a Meniore,  házasításaik pedig rendre utasítják maguk mögé a legnagyobb nemzetközi versenyeken a nagy francia és olasz termelőket is.
     Pentaton Cuvé 2009-  Mundus Vinin ezüstérem, Vinagóra aranyérm.
    Görögszó 2009-Vinalies Internationales versenyen a legjobb vörösbor díját kapta meg.
    Ó Vörös- Mundus Vini németországi, 2008-as borversenyen ezüstérmet kapott.
    Dúzsi a nemzetközi rosé versenyeken is tarol, a 2014-es Mondial du Rosé versenyen 9 magyar díjazott közül 5 rosé az ő keze közül került ki, melyet arany vagy ezüstéremmel díjaztak.
    duzsi_tamas_gorogszo_2012_k_2
     
    A pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi borászatok gondosságához és mívességéhez hasonlítható, ugyanakkor a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, így a szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét, és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.
     
     Az alábbi hétfogásos menüsorral várunk!

    Fürtike 2015

    Zöldspárga hideg hollandival ropogós kenyér chips-en

    Kékfrankos Rosé 2015

    Pisztráng krém ikrával lágy tormamousse-szal

    Cabernet Savignon Rosé 2015

    Hideg eper consomme rebarbarával és kagylóval

    Ó vörös birtokbor- Estate wine 2013

    Göngyölt kacsacomb krémes lecsóval és újburgonyával, vajas lencsével

    Kékfrankos Válogatás- 2012

    Ropogós kacsamell májával, szedres gnocci-val és borsos szilvahabbal

    Syrah 2013

    Konfitált mangalicapofa sültpaprikakrémmel, pirított búzakásával, és meggyel

    Pentanon 2012

    Dupla csokis szelet könnyű Arabica kávéhabbal és ribizlivel

     

    A vacsora ára 12 900 Ft/fő:
    Vegetáriánus és borsor nélküli vacsorával kapcsolatban érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken.

    Időpont: 2016. május 26. 19 óra

    Helyszín: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő 2092 Budakeszi, Szanatórium u. 2.

    www.budaigesztenyes.hu
    www.facebook.com/BudaiGesztenyesEtterem 

    Az exkluzív hétfogásos menü ára 12 900 Ft, mely tartalmazza a korlátlan ásványvíz és bor fogyasztást.

      Ha szeretne az eseményeinkről, akcióinkról mindenki előtt értesülni, úgy iratkozzon fel hírlevelünkre, vagy írjon a sales@budaigesztenyes.hu-ra.

    Az eddigi vacsoráinkról itt találhat bővebb információt.

    Geszteszt-Ingyenes Ételteszt!

    Érdekli a gasztronómia? Szeret az elérhető legfrissebb alapanyagokból főzni? Szeret jókat enni egy kellemes bor kíséretében? Akkor a GeszTeszt az a hely, ahol a legjobban szeretne lenni miden második csütörtökön! Éttermünk egyedülálló kezdeményezése, mely során a legfrissebb szezonális ajánlatot tesztelheti konyhafőnökünkkel egy asztalnál ülve, ráadásul teljesen ingyen. A következő teszt május 5-én 19 órától veszi kezdetét, melynek alkalmával a zöldségek királyának, azaz a spárgának a felhasználásával készít séfünk ötfogásos menüt. Az ajánlat másik témáját a friss erdei gombák adják, emellett kiegészül a rebarbarával, fekete ribizlivel és tengeri halakkal. Bővebb információt itt találhat az eseményről.

    Piknik Kosár!

    A piknik a Gesztenyés egyedülálló kezdeményezése arra, hogy összehozza az igényes gasztronómiát azokkal, akik a város zajától szabadulva egy tisztáson kívánják eltölteni hétvégi ebédjüket. Bővebb információ és megrendelés!